Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.4°C19.8°C
1 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.5°C15.5°C
1 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C18.7°C
4 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
24.8°C24.8°C
6 BF 47%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.4°C
0 BF 100%
"Προσφυγικά" στον Πειραιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Προσφυγικά" στον Πειραιά

Σειρά εκδηλώσεων διοργανώνει από σήμερα -10.30 π.μ. έως 2 μ.μ.- το Δημοτικό Θέατρο σε συνεργασία με τον τομέα Πολιτισμού της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Πρόκειται για θεατρικά δρώμενα, συναυλίες, ξεναγήσεις και εκθέσεις φωτογραφίας, που θα πραγματοποιούνται από τη Δημοτική Πινακοθήκη και το Δημαρχείο έως το Εβραϊκό Νεκροταφείο στον Κορυδαλλό

Σειρά εκδηλώσεων και δράσεων με τίτλο και θέμα “Προσφυγικά” τόσο στον χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά όσο και σε διάφορα σημεία της πόλης διοργανώνει από σήμερα -10.30 π.μ. έως 2 μ.μ.- το Δημοτικό Θέατρο σε συνεργασία με τον τομέα Πολιτισμού της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Πρόκειται για θεατρικά δρώμενα, συναυλίες, ξεναγήσεις και εκθέσεις φωτογραφίας, που θα πραγματοποιούνται από τη Δημοτική Πινακοθήκη και το Δημαρχείο έως το Εβραϊκό Νεκροταφείο στον Κορυδαλλό.

Στο 1ο Γενικό Λύκειο Κορυδαλλού το Γυμνάσιο Δραπετσώνας και Καμινίων, θα ακουστούν μαρτυρίες προσφύγων με τίτλο “Ένα δύσκολο παραμύθι σε πέτρινους καιρούς” . Στο Δημοτικό Θέατρο θα παρουσιασθεί μουσική παράσταση από την Μπάντα του Μουσικού Σχολείου Πειραιά και τις χορωδίες του 2ου Γυμνάσιου Δραπετσώνας και του Γυμνασίου και Λύκειου Καμινίων.

Στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Υπεραγοράς (Ηρώων Πολυτεχνείου & Ευαγγελιστρίας) θα δοθεί παράσταση δρόμου από το Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο με τίτλο “Ο Ξένος”.

Τα “Προσφυγικά” θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 7 Μαρτίου με ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 3 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και θέμα «Αναγνώσεις για το Προσφυγικό. Ιστορική και κοινωνική διάσταση». Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστεί το ερευνητικό πρόγραμμα που υλοποιείται από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής για την ανάδειξη της ιστορικής προσφυγικής μνήμης. Ιστορικοί και αρχιτέκτονες θα αναλύσουν το προσφυγικό αποτύπωμα στις γειτονιές του Πειραιά.

Στο δεύτερο μέρος εκπρόσωποι θεσμών που ασχολούνται με το προσφυγικό ζήτημα, όπως η Υπηρεσία Ασύλου, η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, το Ελληνικό Τμήμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα κ.ά. θα χαρτογραφήσουν πώς βιώνεται σήμερα το προσφυγικό και θα συζητήσουν για τους τρόπους αντιμετώπισης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL