Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C23.0°C
3 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.7°C17.6°C
4 BF 47%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.7°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.2°C
4 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C21.3°C
3 BF 45%
Μια καθόλου σιωπηλή "Σφίγγα" με τις "Βραδιές λόγου και μουσικής" της Λίνας Νικολακοπούλου και της Αλεξάνδρας Χριστακάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μια καθόλου σιωπηλή "Σφίγγα" με τις "Βραδιές λόγου και μουσικής" της Λίνας Νικολακοπούλου και της Αλεξάνδρας Χριστακάκη

Η “Σφίγγα” δεν θα είναι καθόλου σιωπηλή τον Μάρτιο και θα φροντίσουν γι αυτό η  Λίνα Νικολακοπούλου και η Αλεξάνδρα Χριστακάκη.

Λόγος και μουσική θα γεμίσουν τον χώρο της σκηνής καθώς η στιχουργός και η δημοσιογράφος θα συνομιλούν με ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών  στις 8 μ.μ. κάθε Τετάρτη καθ' όλη τη διάρκεια του μήνα.

Η βραδιά όμως δεν θα τελειώνει εκεί. Θα ακολουθεί μια μουσική πρόταση που έχει επιμεληθεί η Λίνα Νικολακοπούλου για τις ωραίες φωνές της Αργυρώς Καπαρού και του Θοδωρή Βουτσικάκη με τη συνοδεία των μουσικών Παντελή Ντζιάλα (κιθάρες, ενορχήστρωση), Βασίλη Δρογκάρη (ακορντεόν) και Ευαγγελία Μαυρίδου (πιάνο).

Ο κύκλος αυτών των συναντήσεων έχει τον τίτλο" Λάμπα θυέλλης", σαν μια συμβολική έννοια και πρόθεση.

Μαζί τους θα είναι η Φωτεινή Τσαλίκογλου (συγγραφέας - καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πάντειο πανεπιστήμιο) (1/3) με αφορμή το βιβλίο της "Η μετακόμιση", ο Νίκος Σιδέρης (ψυχίατρος - συγγραφέας) (8/3) με θέμα τις προκλήσεις και τους κινδύνους από τη χρήση των νέων τεχνολογιών από ανηλίκους και ενηλίκους, ο Γιώργος Βέης (ποιητής - διπλωμάτης) (15/3) σε μία κουβέντα για την ποίηση, ο Θάνος Μικρούτσικος (συνθέτης) (22/3) με τη Μυρσίνη Ζορμπά (συγγραφέας - Επικεφαλής του δικτύου για τα δικαιώματα του παιδιού) (22/3) σε μία συζήτηση για τον πολιτισμό και η Μάρω Δούκα (συγγραφέας) (29/3) με θέμα συζήτησης "Πεζός λόγος εφ' όλης της ύλης".

Και όλα αυτά “για να υπάρχει πάντα ένα αναμμένο φώς στη σκέψη μας κι ένα σημείο συνάντησης γύρω από πρόσωπα, λόγια και τραγούδια που μάς δίνουν χαρά και δύναμη”.

"Βραδιές λόγου και μουσικής" λοιπόν για τις Τετάρτες του Μαρτίου στην μουσική σκηνή Σφίγγα Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής με την υπογραφή της Λίνας Νικολακοπούλου και της Αλεξάνδρας Χριστακάκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL