Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
Εκθεση στο Sotheby’s / Sotheby’s: Πάθος και επιθυμία στο Λονδίνο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εκθεση στο Sotheby’s / Sotheby’s: Πάθος και επιθυμία στο Λονδίνο

Μια μεγάλη έκθεση με τίτλο "Ερωτισμός: πάθος και επιθυμία", που περιλαμβάνει μια τεράστια γκάμα έργων τέχνης, από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας και από έργα σε χαρτί, γλυπτική, σύγχρονη τέχνη, φωτογραφίες, έως έπιπλα και ντιζάιν εγκαινιάζεται στο κτήριο του Οίκου Sotheby’s στη New Bond Street στις 11 Φεβρουαρίου και διαρκεί έως τη δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Φεβρουαρίου.

Μια έκθεση με πάνω από 100 μοναδικά έργα στα οποία συμπεριλαμβάνονται έπιπλα του 19ου αιώνα, σχέδια, έργα τέχνης, φωτογραφίες και έργα σύγχρονης γλυπτικής. Μεταξύ των καλλιτεχνών περιλαμβάνονται οι Πικάσο, Έγκον Σίλε, Γκούσταβ Κλιμτ, Ζακ Λουσέλ κ.ά. Στο "Ερωτισμός: πάθος και επιθυμία" συμπεριλαμβάνονται αναπαραστάσεις του έρωτα και του σεξ, εξερευνούνται θεματικές ενότητες που αφορούν στην ομορφιά της επιθυμίας, αναπαραστάσεις του ανδρικού γυμνού αλλά και της ίδιας της σαρκικής πράξης.

"Η τέχνη υπήρξε ανέκαθεν εκεί για να μας πει μια ανθρώπινη ιστορία, και το σεξ ήταν πάντα ένα μέρος αυτής της ιστορίας - με στόχο να εξαναγκάσει, να σοκάρει ή να αποπλανήσει", αναφέρει ο επικεφαλής της δημοπρασίας Κωνσταντίνος Φράγκος που προσθέτει ότι "ο Ερωτισμός στην τέχνη έχει εμφανιστεί σε όλες τις μορφές τέχνης και η έκθεσή μας θα ταξιδέψει τον θεατή μέσα στον χρόνο. Στη δημοπρασία αυτή συνυπάρχουν μια συναρπαστική σειρά από έργα τέχνης και αντικείμενα - ξεδιπλώνοντας μπροστά στα μάτια μας μια ολόκληρη ιστορία και παρουσιάζοντας επίσης εκπληκτικά έργα ιδιαίτερων καλλιτεχνών όπως ο Picasso, ο Man Ray, Ettore Sottsass και Marc Quinn".

Μεταξύ όσων έργων περιλαμβάνονται, το έργο του Πικάσο δημιουργήθηκε το 1972, όταν σε ηλικία 91 ετών, η σωματική αντοχή του ζωγράφου είχε αναπόφευκτα περιοριστεί, αλλά και η εστίασή του σε ερωτικά θέματα στα ζωγραφικά του έργα και στα σχέδιά του, είχε ενταθεί.

Το έργο του Egon Schiele, "Γυμνό", δημιουργία του 1917, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των τελευταίων έργων του καλλιτέχνη, όπου με μια σαφή παρέκκλιση από τα αρχικά γυμνά του, δεν περικόπτει τις φιγούρες του.

Στην έκθεση περιλαμβάνονται επίσης φωτογραφίες ενός από τους πιο σημαντικούς φωτογράφους του κόσμου, του Helmut Newton που έφερε επανάσταση στη φωτογραφία της μόδας μέσα από τον απαράμιλλες ερωτικές και προκλητικές πόζες του.

Την εισαγωγή του καταλόγου έχει επιμεληθεί ο Rowan Pelling.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL