Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
Απονεμήθηκαν τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απονεμήθηκαν τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών

Ο αρχιμουσικός Λουκάς Καρυτινός, η Παιδική - Νεανική Χορωδία Rosarte, αλλά και το Σπίτι του Ηθοποιού, βρίσκονται ανάμεσα στους τιμηθέντες, χθες, κατά την καθιερωμένη πανηγυρική συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών, κατά τη διάρκεια της οποίας απονεμήθηκαν τα ετήσια βραβεία της.

Επιπλέον, κατά τη χθεσινή συνεδρία απονεμήθηκαν τα βραβεία του Ιδρύματος Κώστα και Ελένης Ουράνη, που απονεμήθηκαν στον Γιώργο Γώτη (Ποιήσεως), για το σύνολο του έργου του, Ηλία Μαγκλίνη (Μυθιστορήματος), για την Πρωινή γαλήνη (Μεταίχμιο, 2015) και Νίκο Μπακουνάκη (Δοκιμίου), για το Δημοσιογράφος ή ρεπόρτερ. Η αφήγηση στις ελληνικές εφημερίδες, 19ος-20ός αι. (Πόλις, 2014).

Τα βραβεία του Ιδρύματος Πέτρου Χάρη απονεμήθηκαν στους Τάκη Καρβέλη (Ποιήσεως), για το σύνολο του έργου του, Κώστα Βρεττάκο (Μυθιστορήματος), για το Ασκήσεις περιέργειας (Ποταμός, 2016), Κώστα Κατσουλάρη (Διηγήματος), για τη συλλογή Νυχτερινό ρεύμα (Πόλις, 2015) και Χριστίνα Ντουνιά (Δοκιμίου), για το δίτομο έργο Μαρία Πολυδούρη, Τα ποιήματα (Τα ρόδα του αίματος) και Ρομάντσο και άλλα πεζά (Εστία, 2014).

Τα βραβεία της Τάξεως των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών απονεμήθηκαν στις ποιήτριες Κωνσταντίνα Κορρυβάντη (Μυθογονία), Μαρία Κουλούρη (Ρολόγια και άλλοι χτύποι), Δημήτριο Χουλιαράκη (Αναπολόγητος στις κούνιες ντάλα μεσημέρι), στους μουσικούς Ματθαίο Κιτσικόπουλο, Λουκά Καρυτινό, στη ζωγράφο Εύα Αποστολάτου, στους Κυριάκο και Ανδρέα Δημητριάδη και Γεώργιο Χατζηκυριάκου, για τη μελέτη Ιatrosophikοn, στην φιλόλογο Εβίνα Σιστάκου, στους αρχαιολόγους Μαρία Λιλιμπάκη - Ακαμάτη και Νικόλαο Ακαμάτη, στον Χρήστο Δανιήλ για τη μελέτη του για τον Ανδρέα Καμπά (Άγρα, 2016), στον Παναγιώτη Ιωάννου για τη μελέτη του Διά την ζωγραφίαν (ΠΕΚ, 2015), στον Νικόλαο Ταμβάκη για το λεύκωμα Εθνικός Κήπος, στον Σύλλογο Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ «Φιλόλογος» και στην Παιδική - Νεανική Χορωδία Rosarte.

Τα βραβεία της Τάξεως των Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών απονεμήθηκαν στον ομότιμο καθηγητή Σπύρο Ν. Τρωιάνο για τη συνολική προσφορά του, στην Ένωση μη κερδοσκοπικών Σωματείων "Μαζί για το Παιδί", στο Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση «Εστία», στο Μουσείο Μπουμπουλίνας στις Σπέτσες, στη Σοφία Χριστοδούλου για το έργο της για τα πνευματικά δικαιώματα, στο Σπίτι του Ηθοποιού, στον Δημήτριο Πάλλη για το Eros, Apophasis and Hierarchy, στην Αθηνά Ξυνοπούλου, για την εργασία της στον κλάδο του Κληρονομικού Δικαίου, ενώ έπαινος απονεμήθηκε στον Ευάγγελο Χεκίμογλου για Το αποδομηθέν ισραηλίτικον νεκροταφείον Θεσσαλονίκης εξ απόψεως εμπράγματου δικαίου.

Τέλος, στην Τάξη των Θετικών Επιστημών βραβεύθηκαν οι: Ευάγγελος Οικονόμου, Ευστράτιος Κελεπερτζής, Στέφανος Αρετάκης, Δήμητρα Αντωνοπούλου, Σπυρίδων Καμβύσης, Έλλη Κάρκαλου, Αγγελική Σκλιβανίτη, Κωνσταντίνος Χουσιανίτης, Αθανάσιος Γκανάς, Ανανίας Τσιραμπίδης, Αθανάσιος Αρχοντάκης, Κωνσταντίνος Μεταλληνός, Δημήτριος Λημνιός, Χριστόφορος Κόκοτος, Χαράλαμπος Τσουτρέλης και Λάκης Αναστασιάδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL