Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C23.0°C
3 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.7°C17.6°C
4 BF 47%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.7°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.2°C
4 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C21.3°C
3 BF 45%
25 χρόνια "Επίλογος"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

25 χρόνια "Επίλογος"

Η Ετήσια πολιτιστική έκδοση «Επίλογος», που εδώ και ένα τέταρτο του αιώνα καταγράφει το πρόσημο και την υφή των τεχνών στα ελληνικά πράγματα, παρουσιάστηκε με επετειακό χαρακτήρα τη Δευτέρα το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα έδωσαν το παρόν άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών και πολιτικοί ενώ απονεμήθηκαν επίσης οι τιμητικές διακρίσεις για τη συνολική προσφορά τους στην τέχνη και τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού, στο Σύλλογο Φίλοι της Μουσικής, τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Θανάση Παπαγεωργίου και στον συνθέτη Γιώργο Χατζηνάσιο.

Από το βήμα, ο εκδότης Τάκης Βλαστός με αφορμή την επέτειο έδωσε την “ειλικρινή υπόσχεση” όπως είπε ότι «θα κρατήσουμε τη καθαρότητα, την ακεραιότητα και την αλήθεια για τους άλλους Επιλόγους» ενώ ο σύμβουλος έκδοσης Κώστας Γεωργουσόπουλος και ο αρχισυντάκτης του τόμου Γιάννης Μπασκόζος μίλησαν για τη σημασία της συμπλήρωσης 25 χρόνων της έκδοσης. Ο συνθέτης-ακαδημαϊκός παρέδοσε την τιμητική διάκριση στον πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής Πάνο Δημαρά, ενώ ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Θανάσης Παπαγεωργίου παρέλαβε τη διάκριση του από  τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΚΘΒΕ Γιάννη Αναστασάκη.

Τέλος ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Χατζηνάσιος έλαβε τη διάκριση για το έργο του από τον ομότεχνο του Μίμη Πλέσσα. Κλείνοντας μελωδικά τη ζεστή βραδιά ο Γιώργος Χατζηνάσιος έπαιξε στο πιάνο ντύνοντας μουσικά ένα οπτικό οδοιπορικό στους σταθμούς της καλλιτεχνικής του διαδρομής.

Τον ρόλο του κεντρικού παρουσιαστή είχε ο Μιχάλης Ρέππας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL