Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Στον Μίκη Θεοδωράκη το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στον Μίκη Θεοδωράκη το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου

Για τις μουσικές συνθέσεις που έγραψε για το θέατρο και τον χορό τιμάται τη Δευτέρα ο Μίκης Θεοδωράκης με το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου των Βραβείων Κριτικών Θεάτρου και Χορού κατά την τελετή απονομής που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Πρόκειται για μουσικές που ο συνθέτης έγραψε για έργα που έμειναν στη θεατρική ιστορία, όπως ''Όμορφη Πόλη'', ''Γειτονιά των Αγγέλων'', ''Προδομένος Λαός'', ''Πολίτες Β' Κατηγορίας'', ''Ζορμπάς'', ''Ορφέας και Ευρυδίκη'' και πολλά άλλα.

Υποψήφιοι για το Βραβείο Σκηνοθεσίας Ελληνικού Έργου «Κάρολος Κουν» είναι οι Φώτης Μακρής, Ελένη Σκότη και Δημήτρης Τάρλοου. Για το βραβείο ερμηνείας είναι οι Άκις Βλουτής, Ανθή Ευστρατιάδου και Ελένη Ουζουνίδου. Υποψήφιοι για το βραβείο δραματουργίας είναι η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη, ο Βασίλης Παπαβασιλείου και η Ομάδα Elephas Tiliensis. Για το Βραβείο Αρχαίου Δράματος η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και ο Μιχαήλ Μαρμαρινός. Υποψήφιοι για το Βραβείο Διεθνούς Θεατρικού Ρεπερτορίου είναι ο Σεραφείμ Βελέντζας, ο Γιώργος Δεπάστας και ο Σάββας Στρούμπος.

Υποψήφιοι για το βραβείο σε πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη είναι ο Βαγγέλης Αμπατζής, η Ελεάνα Γεωργούλη και ο Αιμιλιανός Σταματάκης. Υποψήφιοι για το βραβείο σε θεατρολογικό σύγγραμμα είναι η Χριστίνα Αργυροπούλου, ο Σπύρος Ευαγγελάτος και η Δήμητρα Κονδυλάκη.

Το βραβείο χορού διεκδικούν η Ομάδα Ακροποδητί, οι Τάσος Καραχάλιος και Γιάννης Νικολαΐδης και Αντώνης Φωνιαδάκης. Το Μεγάλο Βραβείο Μουσικής απονέμεται στον Βύρωνα Φιδετζή και το βραβείο σε πολιτισμικό οργανισμό της μουσικής που δραστηριοποιείται στην περιφέρεια, στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL