Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
"Κουρδιστό Μανταρίνι": / "Κουρδιστό Μανταρίνι": Μια καλλιτεχνική συμβίωση με το φυσικό τοπίο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Κουρδιστό Μανταρίνι": / "Κουρδιστό Μανταρίνι": Μια καλλιτεχνική συμβίωση με το φυσικό τοπίο

Το "Κουρδιστό Μανταρίνι", ένα συλλογικό φεστιβάλ τέχνης, θα επιχειρήσει στην πρώτη του διοργάνωση, από αύριο μέχρι την Κυριακή, στον υπαίθριο χώρο της οδού Αγ. Σοφίας 2 στην Παλαιά Πεντέλη, να διερευνήσει τη σχέση των καλλιτεχνών με το φυσικό τοπίο, μέσα από μια καλλιτεχνική συμβίωση που αγκαλιάζει σχεδόν όλο το φάσμα των τεχνών.

Στο φεστιβάλ θα παρουσιαστούν θεατρικά, εικαστικά και μουσικά έργα όπως και περφόρμανς. Μεταξύ των συμμετεχόντων, η Σοφία Φιλιππίδου παρουσιάζει κείμενα από το «Καθώς Ψυχορραγώ» του Ουόλτ Γουίτμαν, ο Αλέξανδρος Μιστριώτης συμμετέχει με αναγνώσεις κειμένων του, η Άντζελα Δελιχάτσιου με την ομάδα της θα παρουσιάσουν ένα θεατρικό αναλόγιο με ποίηση του Σεφέρη, η Κρυσταλία Μαγδαληνού, η Ιάνθη Αγγελίογλου, η Βάσια Πασπάλη και ο Γεράσιμος Αβλάμης περφόρμανς, η Αναστασία Παράβα μια νέα ματιά στο θέατρο σκιών, ο Νίκος Καλαμός θα παρουσιάσει την πρώτη Ραψωδία της "Οδύσσειας", η Μαρία Χαλεπλή έναν μονόλογο πάνω στα ποιήματα του Πόε, η Κατερίνα Αντωνάκη, η Ελεύθερία Ραπανάκη, ο Lee Wells, η Αθηνά Κανελοπούλου, η Βάσω Πουρίδου, η Κάτια Καρβέλη, η Τέτη Καμούτση, η Σέβη Κριτικού και ο Mssimo Todini εικαστικά, ο Αντώνης Σταυρινός θα πειραματιστεί με την τρομπέτα του, η Bojana Popadic θα μας μυήσει στον χορό του Butoh κ.ά. Το Σάββατο η βραδιά θα κλείσει με live μουσική από τους Sexy Christians και Swingazoo και την Κυριακή το βράδυ το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με ένα ντουέτο από ούτι, με τους Rima Oud Duo.

Πώς όμως ξεκίνησε η ιδέα; Η Μάρω Ζαχαρογιάννη, συνδιοργανώτρια του εγχειρήματος μας λέει: "Αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε ένα είδος residency. Θέλουμε κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας καλλιτεχνικής συμβίωσης στον υπαίθριο αυτό χώρο να διερευνήσουμε, ως καλλιτεχνικά υποκείμενα, τη σχέση μας με το φυσικό τοπίο και κατά πόσο μπορεί η σχέση αυτή να δοκιμάσει και να εξελίξει το έργο μας".

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Αναλυτικά το πρόγραμμα στο www.kourdistomantarini.com.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL