Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.8°C25.8°C
3 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.5°C23.8°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.8°C22.1°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
23 °C
21.5°C23.8°C
4 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.1°C24.1°C
2 BF 43%
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ / "Νύχτες αλληλεγγύης" στη Ρεματιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ / "Νύχτες αλληλεγγύης" στη Ρεματιά

Η αυλαία του φετινού Φεστιβάλ Ρεματιάς στο Χαλάνδρι ανοίγει την Παρασκευή με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, με ελεύθερη, στην πλειονότητά τους, είσοδο και τίτλο «Νύχτες αλληλεγγύης», με στόχο να γίνει το θέατρο ένας τόπος συνάντησης των πολιτών με τους καλλιτέχνες και τα έργα τους.

Στην πρεμιέρα του Φεστιβάλ Ρεματιάς, στις 9.00 μ.μ., θα παρουσιαστεί η Αντιγόνη του Σοφοκλή από τον σκηνοθέτη Θέμη Μουμουλίδη σε μετάφραση Παναγιώτας Πανταζή, με πρωταγωνιστές τους Nικήτα Τσακίρογλου, Ιωάννα Παππά, Σταύρο Ζαλμά, Νίκο Αρβανίτη, Ελένη Ζαραφίδου, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Κώστα Φαλελάκη, Κώστα Βελέτζα, Γιώργο Παπαπαύλου, Μάνο Καρατζογιάννη, Γιώργο Νούση.

Από τις 55 συνολικά εκδηλώσεις της διοργάνωσης, οι 10 έχουν εισιτήριο, ενώ στις 45 η είσοδος είναι ελεύθερη. Σε αυτές καλούνται οι θεατές να συνεισφέρουν τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Στο Φεστιβάλ Ρεματιάς θα δοθούν συνολικά 25 θεατρικές παραστάσεις και 30 μουσικές και χορευτικές. Ανάμεσα στις συναυλίες, τρεις θα είναι από τη Φιλαρμονική του Δήμου, που συνεργάζεται και με άλλους μουσικούς.

Συναυλία με ελεύθερη είσοδο θα δοθεί και από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ (30/7), η οποία θα παρουσιάσει τραγούδια των Beatles σε ενορχήστρωση και διεύθυνση ορχήστρας του Νίκου Πλατύραχου.

Ακόμη, στις 14-18/8 θα πραγματοποιηθεί το πενθήμερο Our Festival με 17 νεανικά σχήματα που είναι αυτοδιαχειριζόμενα και διακρίνονται για τις ακτιβιστικές πρωτοβουλίες τους.

Πιστεύοντας ότι η απόλαυση της τέχνης είναι δικαίωμα όλων, ο Δήμος Χαλανδρίου τετραπλασίασε το ποσό που διαθέτει για το Φεστιβάλ ενώ αγόρασε καινούργιες κερκίδες αντικαθιστώντας αυτές που νοικιάστηκαν πέρσι μετά τον εμπρησμό. Παράλληλα, σε όλες τις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο οι καλλιτέχνες θα αμείβονται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL