Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
ΑΠΟΨΕ ΣΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ / Ανοίγει η αυλαία για το Φεστιβάλ Βόλου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΠΟΨΕ ΣΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ / Ανοίγει η αυλαία για το Φεστιβάλ Βόλου

Ένα νέο φεστιβάλ, αφιερωμένο αποκλειστικά στις παραστατικές και οπτικές τέχνες, σε όλες τους τις μορφές, ανοίγει από σήμερα τα πανιά του στον Βόλο φιλοδοξώντας να μεταβάλει, για τρεις εβδομάδες, ολόκληρη την πόλη σε μια μεγάλη διαδραστική σκηνή, ανοιχτή στον καθένα. Η αυλαία πρόκειται να ανοίξει σήμερα με την τελετή έναρξης που θα πραγματοποιηθεί στον σιδηροδρομικό σταθμό, στις 9.00 μ.μ., και θα διαρκέσει έως τις 17 Ιουλίου.

Το Φεστιβάλ Βόλου 2016 στο πρόγραμμά του περιλαμβάνει επαγγελματικές παραγωγές από παραστάσεις της χρονιάς, αλλά και ιδιαίτερη έμφαση στο εκπαιδευτικό κομμάτι, με σεμινάρια και εργαστήρια (υποκριτική, σκηνοθεσία, χορός, θεατρικό κείμενο, διεύθυνση φωτισμού, νευρογλωσσικός προγραμματισμός NLP κ.ά.), καθώς και εικαστικές εγκαταστάσεις και φωτογραφικές εκθέσεις, όπερα, θέατρο για παιδιά, θέατρο από παιδιά, δράσεις και εργαστήρια για παιδιά, παραστάσεις από επαγγελματίες και από ερασιτεχνικές ομάδες της πόλης, αναλόγια, παραστάσεις χορού και πολλές δράσεις μέσα στον αστικό ιστό.

Το Φεστιβάλ θα συνεχίσει το πρόγραμμά του την Παρασκευή με τα εγκαίνια της έκθεσης εικαστικών Mind Games των Xsquare Designlab και φωτογραφίας Δρώμενα, από τη Φωτογραφική Λέσχη Βόλου, ενώ το Θέατρο της Εμπείριας θα παρουσιάσει την Κτηνωδία, σε κείμενα Δημήτρη Δημητριάδη και σκηνοθεσία Νίκου Φυτά (Μουσείο Πόλης, 9.00 μ.μ.), η θεατρική ομάδα "Δραπαίκτες" το In the Pit of Snakes (Σ.Σ. Βόλου, 9.00 μ.μ.) και η Μάνια Παπαδημητρίου την Αδαμαντία του Παναγιώτη Μεντή, σε σκηνοθεσία Κώστα Καπελώνη (Θέατρο Παλιάς Ηλεκτρικής, 9.30 μ.μ.).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL