Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Από αύριο για μια εβδομάδα / Αφιέρωμα της Αλκυονίδας στον Καζαντζάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Από αύριο για μια εβδομάδα / Αφιέρωμα της Αλκυονίδας στον Καζαντζάκη

Φεστιβάλ Μνήμης και Τιμής αφιερωμένο στον Νίκο Καζαντζάκη, με αφορμή τη συμπλήρωση 57 χρόνων από τον θάνατό του, συνδιοργανώνουν από αύριο Κυριακή στην Αλκυονίδα η New Star και οι Εκδόσεις Καζαντζάκη. Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν μια εβδομάδα. Πολύ ενδιαφέρουσαη συνύπαρξη τριών κλασικών ταινιών βασισμένων σε μυθιστορήματα του Καζαντζάκη των «Αλέξης Ζορμπάς» του Μιχάλη Κακογιάννη, «Ο Τελευταίος πειρασμός» του Μάρτιν Σκορσέζε και «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» του Ζυλ Ντασσέν με τη Μελίνα Μερκούρη.

Στον εκθεσιακό χώρο του κινηματογράφου θα φιλοξενηθεί, επίσης, μουσειακό υλικό για τον συγγραφέα, όπως έπιπλα, αντικείμενα και χειρόγραφά του, καθώς και έκθεση ζωγραφικής του εικαστικού Ευάγγελου Καλογερόπουλου. Μαθητές σχολείων θα έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται τον χώρο υπό την καθοδήγηση της Μουσειολόγου Ελευθερίας Καμπιτάκη, καθώς και να παρακολουθήσουν τη δραματοποιημένη αφήγηση από τον Μάριο Ιορδάνου και τη Σοφία Καζαντζιάν του παιδικού μυθιστορήματος του Καζαντζάκη "Στα παλάτια της Κνωσού".

Πριν από τις ταινίες θα προβάλλεται η βραβευμένη μικρού μήκους ταινία του Μάριου Ιορδάνου «Το μυστικό του Θησέα», που αποτελεί και τη μοναδική κινηματογραφική διασκευή της «Ασκητικής», καθώς επίσης και σύντομο ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του συγγραφέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL