Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Ο Τσάβες πέρασε από εδώ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Τσάβες πέρασε από εδώ

Και η Αθήνα θα θυμηθεί ότι "Ο Τσάβες πέρασε από εδώ" και άφησε έντονο το στίγμα του, μέσα από τον ομώνυμο κύκλο ποικίλων εκδηλώσεων που οργανώνει η μπολιβαριανή κυβέρνηση της Βενεζουέλας σε όλο τον κόσμο ως φόρο τιμής στον δημοφιλή ηγέτη, που αγωνίστηκε για την ανεξαρτησία και τη χειραφέτηση των λαών.

Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην χώρα μας καλεί τα κοινωνικά κινήματα, τα πολιτικά κόμματα, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, λογοτέχνες, καλλιτέχνες, αθλητές, ακτιβιστές και όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στην πρωτοβουλία που ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη με την προκύρηξη του Διεθνούς Διαγωνισμού Διηγημάτων, Ποιημάτων, Τραγουδιών και Κόμικς, με θέμα την εμβληματική φιγούρα του Τσάβες, και θα ολοκληρωθεί στις 5 Μαρτίου, με σκοπό την ανάδειξη της σημασίας της κληρονομιάς που άφησε ο Τσάβες και την έγκυρη ενημέρωση του ελληνικού κοινού για τη συνεισφορά του στην οικοδόμηση ενός πιο δίκαιου και ανθρώπινου κόσμου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει την έκθεση φωτογραφίας «Η πορεία του Ούγκο Τσάβες» με φωτογραφίες από τη ζωή και το πέρασμα του κομαντάντε από κάθε χώρα και περιοχή του κόσμου, καθώς και τη συμβολή της μπολιβαριανής επανάστασης στην ανάπτυξη ενός νέου διεθνούς γεωπολιτικού τοπίου. Θα πραγματοποιηθούν επίσης συζήτηση με θέμα "Η επανάσταση και η κληρονομιά του Ούγκο Τσάβες", τουρνουά ποδοσφαίρου, αλλά και η εκδήλωση "Φυτεύοντας ένα δέντρο για τον Τσάβες", προκειμένου να γίνει γνωστή η πρόοδος που έχει επιτευχθεί επί Τσάβες στη Βενεζουέλα σε σημαντικούς τομείς. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την ημερίδα με θέμα "Επέτειος του Ούγκο Τσάβες", στην οποία θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία του έργου και ειδικότερα στην τεράστια κοινωνική πρόοδο που συντελέστηκε στη Βενεζουέλα τα δεκατέσσερα χρόνια που έμεινε ο Τσάβες στην εξουσία.

Η πρεσβεία της Βενεζουέλας θα καταθέσει στεφάνι στο άγαλμα του Φρανσίσκο ντε Μιράντα, στην Πλατεία Μιράντα στην Πάτρα, αποτίοντας φόρο τιμής και μνήμης στον πρόδρομο της ανεξαρτησίας της Βενεζουέλας, ο οποίος ήταν ο πρώτος πολίτης της αμερικανικής ηπείρου που επισκέφθηκε την Ελλάδα, ενώ ήταν ακόμα υπό οθωμανική κυριαρχία, το 1786.

Οι δράσεις της παγκόσμιας κινητοποίησης «Ο Τσάβες πέρασε από εδώ» στην Ελλάδα πραγματοποιούνται με την πολύτιμη υποστήριξη των Δήμων Κορυδαλλού, Νέας Ιωνίας, Καισαριανής και Σαρωνικού.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL