Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Αντζέντα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αντζέντα

Ακαδημία Αθηνών

"Επισημάνσεις μεγαλουργίας του Ελληνικού Έθνους" είναι το θέμα της ομιλίας του ακαδημαϊκού κ. Κωνσταντίνου Δεσποτόπουλου στη σημερινή Δημόσια Συνεδρία της Ολομέλειας της Ακαδημίας Αθηνών (11 π.μ). Θα ακολουθήσει η επιστημονική παρουσίαση σχετικά με τις "Τέσσερις διεθνείς ενώσεις Ακαδημιών Επιστημών στις οποίες συμμετέχει η Ακαδημία Αθηνών ως ενεργό μέλος" από τον ακαδημαϊκό κ. Λουκά Χριστοφόρου.

Το εκπαιδευτικό Μουσείο

Ημερίδα με θέμα "Το εκπαιδευτικό Μουσείο - Καινοτομίες και Τεχνολογίες που μεταμορφώνουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα των Μουσείων" πραγματοποιείται σήμερα από τις 10 π.μ. ώς τις 5 μ.μ. στο Κτήριο της οδού Πειραιώς του Μουσείου Μενάκη. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο πώς τα μουσεία χρησιμοποιούν εργαλεία τύπου Facebook, Twitter, Pinterest, και Kickstarter για να προσελκύσουν μεγαλύτερο κοινό, να ερμηνεύσουν τις συλλογές τους, ακόμη και για να χρηματοδοτήσουν εκθέσεις. Είσοδος ελεύθερη.

Γιώργος Χρονάς

"Ο Κ. Π. Καβάφης, στο Ξενοδοχείο Βαλκάνια", μια παράσταση γεμάτη ποίηση και μουσική, με αντηχήσεις ραδιοφωνικών εκπομπών και χαμένων φίλων, με τον ποιητή και εκδότη Γιώργο Χρονά να επιλέγει, να διαβάζει και να δημιουργεί τη δική του ατμόσφαιρα σε αυτό το ιδιότυπο "ανοικτό" μονόπρακτο, παρουσιάζεται απόψε στις 9.30 μ.μ. στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος). Εισιτήρια: 8 ευρώ.

Μνήμη

Την παράσταση "[πράξη] 21- mneme" σε χορογραφία Μαρίας Κολιοπούλου παρουσιάζει η Ομάδα Σύγχρονου Χορού "Πρόσχημα" απόψε στις 5 μ.μ. στο Θέατρο Ακαδήμεια (Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος). Η παράσταση καλεί τον θεατή να επαναφέρει στη μνήμη του εκείνη την κατάσταση του υποσυνείδητου όπου το μόνο καθήκον του είναι να κυνηγήσει τα όνειρά του, δίνοντας έτσι την υπόσχεση για ελπίδα. Δίνεται στο πλαίσιο της συνάντησης του Διεθνούς Δικτύου για τις Σύγχρονες Παραστατικές Τέχνες ΙΕΤΜ, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από σήμερα ώς την Κυριακή στη Στέγη Τεχνών και Γραμμάτων. Ερμηνεύουν: Iωάννα Παρασκευοπούλου, Ευγενία Σιγαλού, Ιωάννα Τουμπακάρη.

Θα σε πάρω να φύγουμε

Η παράσταση-αφιέρωμα στην αθηναϊκή επιθεώρηση "Θα σε πάρω να φύγουμε" σε κείμενα Άγγελου Πυριόχου, σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού και μουσική διεύθυνση Γιώργου Κατσαρού, παρουσιάζεται από σήμερα ώς τις 3 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Με πρωταγωνίστρια την "Κυρία Επιθεώρηση", η παράσταση αφηγείται την Ιστορία της Ελλάδας μέσα από την πορεία της επιθεώρησης. "Κυρία Επιθεώρηση" ο Αντώνης Λουδάρος, Κομπέρ ο Γιώργος Καπουτζίδης, παίζουν - χορεύουν - τραγουδούν οι: Τάνια Τρύπη, Μέμος Μπεγνής, Μιχάλης Μαρίνος, Χαρά Κεφαλα κ.α. Τιμές εισιτηρίων: 45 ευρώ, 35 ευρώ, 30 ευρώ, 25 ευρώ, 17 ευρώ (φοιτητικό, μαθητικό, κάτοχοι κάρτας ανεργίας) και 15 ευρώ.

Μανώλης Φάμελος

Ο Μανώλης Φάμελλος και η Nalyssa Green με τον ήχο των εγχόρδων και των φωνών παρουσιάζουν γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια απόψε στις 10.30 μ.μ. στον Σταυρό του Νότου (Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος). Καλεσμένος τους είναι ο Φοίβος Δεληβοριάς. Είσοδος: 10 ευρώ με μπύρα ή κρασί.

Ρεμπέτικα γραμμοφώνου

"Ρεμπέτικα γραμμοφώνου", άλλως πώς τραγούδια από τη δεκαετία του '30 μέχρι τον πόλεμο, παρουσιάζουν η Ελισάβετ Ζαχαριάδη και οι "Τρίο Παρά Τέταρτο" απόψε στις 9 μ.μ. στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων (Κύπρου 91Α και Σικίνου 35Α, Κυψέλη). Είσοδος: 10 ευρώ με ποτό.

Για μια ποιότητα ζωής

Το σύστημα iMUSE, που δημιουργήθηκε για να προσεγγίσει τα άτομα με ειδικές και σύνθετες ανάγκες με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, παρουσιάζει ο ερευνητής και καθηγητής μουσικής στο Πανεπιστήμιο του Sunderland της Μ. Βρετανίας Dr. Phil Ellis, για λογαριασμό του Ελληνικού Κέντρου Ερευνών Ήχου, Μουσικής και Λόγου, από τις 5 μ.μ. ώς τις 7 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Αμφιθέατρο "Αντώνη Τρίτση", Ακαδημίας 50).

Αποδομώντας την αντίθεση

Με θέμα "Αποδομώντας την αντίθεση" θα μιλήσει ο αρχιτέκτονας-μηχανικός Δημήτρης Κωστελέτος απόψε στις 7 μ.μ., στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων "Βραδιές Στοχασμού", στον Πολυχώρο Πολιτισμού "διέλευσις" (Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη). Είσοδος ελεύθερη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL