Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Φεστιβάλ Ρεματιάς και Νύχτες Αλληλεγγύης στο Χαλάνδρι

Το Φεστιβάλ Ρεματιάς κάνει απόψε επανεκκίνηση με τη μουσική εκδήλωση του πολιτιστικού συλλόγου Νέοι Ορίζοντες Ελλήνων Ρομά, σε μια βραδιά τσιγγάνικης παράδοσης. Μέχρι και τις 21 Σεπτεμβρίου θα...

Το Φεστιβάλ Ρεματιάς κάνει απόψε επανεκκίνηση με τη μουσική εκδήλωση του πολιτιστικού συλλόγου Νέοι Ορίζοντες Ελλήνων Ρομά, σε μια βραδιά τσιγγάνικης παράδοσης. Μέχρι και τις 21 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστούν 40 εκδηλώσεις, από τις οποίες οι 38 έχουν ελεύθερη είσοδο. Μεταξύ των παραστάσεων είναι η ξέφρενη κωμωδία «Πιο δυνατός κι από τον Σούπερμαν» του Roy Kift σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι και Αντώνη Ρέλλα και πρωτότυπη μουσική των Φοίβου Δεληβοριά και Χατζηφραγκέτα (στις 31 Αυγούστου και την 1η Σεπτεμβρίου), αλλά και η «Αντιγόνη» σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου (στις 13 Σεπτεμβρίου). Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Χαλανδρίου πραγματοποιεί την πρώτη της αυτόνομη εμφάνιση στις 13 Σεπτεμβρίου υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση του Νίκου Χατζηελευθερίου, σε έργα Χατζιδάκι, Piazzolla, Shostakovich, Vivaldi κ.ά. Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς, η Underground Youth Orchestra, υπό τη διεύθυνση του Κώστα Ηλιάδη, ερμηνεύει την 1η Συμφωνία του G. Bizet και τη "Simple Symphony" του B. Britten.

Στο δεύτερο μέρος του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2019 - Νύχτες Αλληλεγγύης και στο πλαίσιο της επιλογής του Δήμου Χαλανδρίου να στηρίζει νέους δημιουργούς και εναλλακτικά καλλιτεχνικά σχήματα φιλοξενείται για πέμπτη συνεχή χρονιά η Συνάντηση Αλληλέγγυων Καλλιτεχνών Our Festival, που από τις 3 έως τις 8 Σεπτεμβρίου παρουσιάζει περισσότερες από τρεις εκδηλώσεις καθημερινά από όλο το φάσμα των παραστατικών τεχνών.

Οι εκδηλώσεις του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου ξεκινούν στις 8.30 μ.μ. Αντί εισιτηρίου, στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο υπάρχει προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα, σχολικά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο