Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Φεστιβάλ Ρεματιάς και Νύχτες Αλληλεγγύης στο Χαλάνδρι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φεστιβάλ Ρεματιάς και Νύχτες Αλληλεγγύης στο Χαλάνδρι

Το Φεστιβάλ Ρεματιάς κάνει απόψε επανεκκίνηση με τη μουσική εκδήλωση του πολιτιστικού συλλόγου Νέοι Ορίζοντες Ελλήνων Ρομά, σε μια βραδιά τσιγγάνικης παράδοσης. Μέχρι και τις 21 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστούν 40 εκδηλώσεις, από τις οποίες οι 38 έχουν ελεύθερη είσοδο. Μεταξύ των παραστάσεων είναι η ξέφρενη κωμωδία «Πιο δυνατός κι από τον Σούπερμαν» του Roy Kift σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι και Αντώνη Ρέλλα και πρωτότυπη μουσική των Φοίβου Δεληβοριά και Χατζηφραγκέτα (στις 31 Αυγούστου και την 1η Σεπτεμβρίου), αλλά και η «Αντιγόνη» σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου (στις 13 Σεπτεμβρίου). Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Χαλανδρίου πραγματοποιεί την πρώτη της αυτόνομη εμφάνιση στις 13 Σεπτεμβρίου υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση του Νίκου Χατζηελευθερίου, σε έργα Χατζιδάκι, Piazzolla, Shostakovich, Vivaldi κ.ά. Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς, η Underground Youth Orchestra, υπό τη διεύθυνση του Κώστα Ηλιάδη, ερμηνεύει την 1η Συμφωνία του G. Bizet και τη "Simple Symphony" του B. Britten.

Στο δεύτερο μέρος του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2019 - Νύχτες Αλληλεγγύης και στο πλαίσιο της επιλογής του Δήμου Χαλανδρίου να στηρίζει νέους δημιουργούς και εναλλακτικά καλλιτεχνικά σχήματα φιλοξενείται για πέμπτη συνεχή χρονιά η Συνάντηση Αλληλέγγυων Καλλιτεχνών Our Festival, που από τις 3 έως τις 8 Σεπτεμβρίου παρουσιάζει περισσότερες από τρεις εκδηλώσεις καθημερινά από όλο το φάσμα των παραστατικών τεχνών.

Οι εκδηλώσεις του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου ξεκινούν στις 8.30 μ.μ. Αντί εισιτηρίου, στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο υπάρχει προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα, σχολικά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL