Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Νέες εντάξεις έργων Πολιτισμού στο ΕΣΠΑ 2014-2020

  Η Δήλος, η περίβολος της Μονής Δαφνίου, τα τείχη του Κάστρου της Χίου, η αρχαία αγορά της Θεσσαλονίκης και ο ναός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στον Χορτιάτη εντάσσονται στα Επιχειρησιακά Προγράμματα...

 

Η Δήλος, η περίβολος της Μονής Δαφνίου, τα τείχη του Κάστρου της Χίου, η αρχαία αγορά της Θεσσαλονίκης και ο ναός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στον Χορτιάτη εντάσσονται στα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Πιο συγκεκριμένα το έργο «Δήλος - ανοικτό μουσείο. Παρεμβάσεις αναβάθμισης στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο» που εντάχθηκε στις 6 Ιουνίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» με προϋπολογισμό 4.520.000 ευρώ, προβλέπει την αναστήλωση του μεγάλου δωρικού περίπτερου ναού του Απόλλωνα των Δηλίων, ο οποίος θα αποκτήσει την τρίτη του διάσταση, επεμβάσεις στην Παλαίστρα του Γρανίτη, βελτιωτικές εργασίες στο κτήριο του Μουσείου και την έκθεση, καθώς και βελτίωση των εργοταξιακών υποδομών.

Με προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ εντάχθηκε η πλήρης «Αποκατάσταση του Μεγάλου Περιβόλου της Ι.Μ. Δαφνίου» και η απόδοση στο κοινό ενός άλλου τμήματος Περιβόλου.

Με επίσης προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ εντάχθηκε το έργο αποκατάστασης και ανάδειξης των χερσαίων τειχών στο Κάστρο της Χίου (από τον Προμαχώνα Γ έως και τη Δυτική Πύλη). Με το τέλος των εργασιών τα τείχη θα αποδοθούν στο μεγαλύτερο τμήμα τους στο κοινό πλήρως αποκατεστημένα.

Με προϋπολογισμό 700.000 ευρώ εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η «Ανάπλαση και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Αγοράς της Θεσσαλονίκης» μέσω του οποίου θα συντηρηθούν και θα αναδειχθούν κατά κύριο λόγο τα ψηφιδωτά στις στοές με τα καταστήματα και ο εμπορικός δρόμος, θα βελτιωθεί η διαδρομή των επισκεπτών, και με επέκταση της διαδρομής ΑΜεΑ θα υπάρξουν νέες ψηφιακές υποδομές και εξοπλισμός νέου εκθεσιακού χώρου.

Τέλος με 230.000 ευρώ εντάχθηκε στο πρόγραμμα η «Αποκατάσταση του ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου» μέσω του οποίου θα συντηρηθούν και θα αναδειχθούν στην αυθεντική τους μορφή το σημαντικό αυτό μνημείο και ο περιβάλλων χώρος του.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο εξευτελισμός του Χρυσοχοϊδη και της Ν.Δ.

Τα χθεσινά γεγονότα στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που συζητιόταν το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, είναι εικόνες και από το παρελθόν και από το μέλλον. Είχαν όμως και ένα παράπλευρο αποτέλεσμα: προκάλεσαν τον απόλυτο διασυρμό της Νέας Δημοκρατίας μέσα στη Βουλή.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις