Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.0°C
3 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.1°C14.4°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.7°C14.8°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 94%
Κ. Στρατής: Ανακοίνωση που δεν τιμά τη ΝΔ, να ανακαλέσει όσα είπε για το ΚΑΣ (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Στρατής: Ανακοίνωση που δεν τιμά τη ΝΔ, να ανακαλέσει όσα είπε για το ΚΑΣ (Video)

Η καθημερινότητα της ζωής της πόλης και η επένδυση της Cosco δεν πρόκειται να αλλάξουν επαναλαμβάνει ο υφυπουργός Πολιτισμού Κώστας Στρατής αναφερόμενος στην ομόφωνη γνωμοδότηση του Συμβουλίου υπέρ της κήρυξης - οριοθέτησης ως αρχαιολογικού χώρου της εντός των τειχών αρχαίας Πόλης του Πειραιά, από τα τείχη έως την ακτογραμμή, και την, επίσης ομόφωνη, έγκριση υπό όρους του Αρχικού Αναπτυξιακού Προγράμματος και της Μελέτης Διαχείρισης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.https://www.youtube.com/embed/NSBIuE5MbiI

«Οριοθετήθηκε η περιοχή εντός των τειχών της αρχαίας πόλης του Πειραιά που είναι γεμάτη από αρχαία. Δεν υπάρχει έργο που να γίνεται στον Πειραιά και να μην προκύπτουν αρχαιότητες» σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Όπως είπε, στην Αθήνα, στην Πάτρα, στα Χανιά, έχουμε κηρυγμένους αρχαιολογικούς χώρους μέσα σε αστικά κέντρα, χωρίς να έχει σταματήσει η οικοδομική δραστηριότητα. «Το Σύνταγμα είναι κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος όπου είναι μία περιοχή γεμάτη ζωή» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού τόνισε ότι με την κήρυξη αρχαιολογικού χώρου θωρακίζεται θεσμικά το master plan του ΟΛΠ, το οποίο εγκρίθηκε από το ΚΑΣ με κάποιους όρους για την προστασία και την ανάδειξη των αρχαιοτήτων που συνηθίζονται σε όλα τα μεγάλα έργα. Η επένδυση στο λιμάνι θα προχωρήσει χωρίς εμπόδια, τόνισε ο κ. Στρατής, όπως προχωρά χωρίς προβλήματα από την αρχαιολογική υπηρεσία και η επένδυση στο Ελληνικό, παρά το θόρυβο που είχε δημιουργηθεί στο παρελθόν.

Ο Κ. Στρατής σχολιάζοντας την ανακοίνωση της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Σ. Ζαχαράκη, έκανε λόγο για επιεικώς μη επιτυχημένη, καθώς, όπως σημείωσε, δεν τιμά την αξιωματική αντιπολίτευση και την κάλεσε να ανακαλέσει.

«Τα μέλη του ΚΑΣ, είναι επιστήμονες έγκριτοι με κύρος, είναι πολλά χρόνια στο συμβούλιο, πολλοί με προηγούμενες κυβερνήσεις. Για κάποιους από αυτούς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει μιλήσει θετικά καθώς έχει αναγνωρίσει το έργο τους. Πρόκειται για ένα συμβούλιο που έχει αποδείξει διαχρονικά ότι προστατεύει, αναδεικνύει και βρίσκει τις σωστές ισορροπίες» επισήμανε.

Υπενθυμίζεται ότι ο η Σ. Ζαχαράκη είχε δηλώσει μεταξύ άλλων: «Το ΚΑΣ προέβη στον εξωπραγματικό ισχυρισμό ότι σχεδόν ο μισός Πειραιάς είναι αρχαιολογικός χώρος. Το ΚΑΣ, όμως, το διορίζει η κυβέρνηση και επομένως εκείνη είναι υπόλογη για τις γνωμοδοτήσεις του που υπονομεύουν κάθε οικοδομική δραστηριότητα στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας».

Συντάκτης: avgi.gr

Διαβάστε επίσης:

Και ανάπτυξη και διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL