Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Μετρό Θεσσαλονίκης / Πράσινο φως στον σταθμό Βενιζέλου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μετρό Θεσσαλονίκης / Πράσινο φως στον σταθμό Βενιζέλου

Ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση των εργασιών στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης μετά τη χθεσινή ομόφωνη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου στη μελέτη για την απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων που βρίσκονται στο ανατολικό και το δυτικό φρεάτιο της εισόδου προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες για την ολοκλήρωση του ιδιαίτερου τεχνικού έργου κατασκευής του σταθμού.

Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των εργασιών στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έδωσε χθες το πράσινο φως στη μελέτη που παρουσίασε η Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων και η Διεύθυνση Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Η μελέτη προβλέπει την απόσπαση και την επανατοποθέτηση του συνόλου των αρχαιοτήτων στο δυτικό φρεάτιο, το οποίο βρίσκεται στο σταυροδρόμι της Μέσης Οδού, όπως και την απόσπαση και επανατοποθέτηση του μεγαλύτερου μέρους των αρχαιοτήτων στο ανατολικό φρεάτιο. Πρόκειται για αρχαιότητες που χρονολογούνται στον 3ο π.Χ. αιώνα.

Έτσι τακτοποιήθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση του σταθμού, καθώς η μελέτη εξειδικεύει με τεχνικούς όρους την προ τριετίας γνωμοδότηση του ΚΑΣ και την Υπουργική Απόφαση που τη συνόδευσε για τη διατήρηση in sitou των περίφημων αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου που διατρέχουν μια ιστορική περίοδο από την ύστερη αρχαιότητα έως τους βυζαντινούς χρόνους, αποδίδοντας στην πόλη έναν επισκέψιμο επιτόπου αρχαιολογικό χώρο παράλληλα με τη λειτουργία του μετρό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL