Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
Διεθνής Ημέρα Μουσείων / Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Ελεύθερη είσοδος και εκδηλώσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διεθνής Ημέρα Μουσείων / Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Ελεύθερη είσοδος και εκδηλώσεις

Διεθνής Ημέρα Μουσείων σήμερα και ανοιχτοί, με ελεύθερη είσοδο, θα παραμείνουν όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μουσεία και τα μνημεία της χώρας. Με φετινή θεματική το «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό», τιμώμενο μουσείο είναι το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ (Πρωτέως 25, Κηφισιά).

Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα παρουσιαστεί, στις 5.30 μ.μ., η νέα περιοδική έκθεση «Οι αμέτρητες όψεις του ωραίου» στους τριάντα πρώτους συμμετέχοντες σε διαδικτυακή δράση που είχε εξαγγείλει το μουσείο, καθώς και περιήγηση στα εκθέματα που οι ίδιοι επέλεξαν.

Το Μουσείο Ακρόπολης θα είναι ανοιχτό από τις 8 το πρωί ώς τις 10 το βράδυ και οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάσουν την περιοδική έκθεση «Ελευσίνα. Τα μεγάλα μυστήρια» παράλληλα με τα μόνιμα εκθέματα. Αύριο Σάββατο, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων, θα υπάρχει μουσικό πρόγραμμα με ελεύθερη είσοδο.

Ειδώλια μεταμορφωμένα σε video art και animation θα μπορέσουν να απολαύσουν όσοι επισκεφτούν το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης αλλά και έργα που διακρίθηκαν από παιδικό διαγωνισμό. Απόψε, στις 7 μ.μ., και την Κυριακή, στις 11.30 π.μ., ο animation and media artist Μπάμπης Αλεξιάδης θα παρουσιάσει ένα εργαστήριο κινούμενης εικόνας σε ζωντανό περιβάλλον.

Το νέο πρόγραμμα «Εντός – Εκτός», σε συνεργασία με το Δημοτικό Ίδρυμα Μουσείο Κώστα Τσόκλη στην Τήνο, θα παρουσιάσει το ΕΜΣΤ. Δύο νέα site-specific έργα των Στέλιου Τσάτσου και Ιωάννη Μανταφούνη υπό τον τίτλο "ARC_hitects" παρουσιάζονται από το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Arc for Dance Festival. Παράλληλα, ο ακτιβιστής φωτογράφος Benjamin Von Wong φέρνει την πρώτη ατομική του έκθεση στη χώρα, με τίτλο «Ηyper Realities», μια σειρά υπέρ-ρεαλιστικών φωτογραφιών που εστιάζουν στην προβολή κρίσιμων κοινωνικών και περιβαλλοντικών θεμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL