Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

«Ας διαβάσουμε την Οδύσσεια»

Ολοκληρώνεται την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το πρόγραμμα συμμετοχικών αναγνώσεων «Ας διαβάσουμε την Οδύσσεια»

Ολοκληρώνεται, την Κυριακή (17 Δεκεμβρίου) στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, ο ετήσιος κύκλος συμμετοχικής ανάγνωσης της Οδύσσειας. H δράση, που αγαπήθηκε πολύ από το κοινό του μουσείου, δίνει σε κάθε επισκέπτη την ευκαιρία να γίνει για λίγο ραψωδός με την καθοδήγηση του Δρ. Νίκου Ξανθούλη και τη συνοδεία αρχαίας λύρας.

Αυτή την Κυριακή, στις 11 το πρωί, θα παρουσιαστούν οι ραψωδίες ψ και ω, στο περιεχόμενο των οποίων αναφέρεται η σχετική ανακοίνωση: «Η Ευρύκλεια μεταφέρει το ευχάριστο νέο της επιστροφής του Οδυσσέα στην Πηνελόπη, η οποία όμως αρνείται να το πιστέψει. Όταν εμφανίζεται μπροστά της ο σύζυγος της, τον υποβάλλει σε μια δοκιμασία αναγνώρισης και ο Οδυσσέας ανταποκρίνεται με επιτυχία. Το ζευγάρι αγκαλιάζεται και θρηνεί για τα βάσανα που πέρασαν. Την άλλη ημέρα ο Οδυσσέας με τον Τηλέμαχο και τους δύο πιστούς βοσκούς φτάνουν στο κτήμα του Λαέρτη, για να ξανασυναντηθούν πατέρας και γιος είκοσι χρόνια μετά. Όλοι μαζί πηγαίνουν στην αγορά, όπου είναι συγκεντρωμένοι οι οργισμένοι συγγενείς των μνηστήρων. Την ένταση που επικρατεί και την αλληλοσφαγή που προμηνύεται, σταματά η θεϊκή παρέμβαση της Αθηνάς, αποκαθιστώντας τη βασιλική εξουσία στα χέρια του νόμιμου κατόχου, του πολύπαθου Οδυσσέα. Η Οδύσσεια του Ομήρου ολοκληρώνεται με τον θρίαμβο της ειρήνης και της συμφιλίωσης».

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος (30) και απαιτείται τηλεφωνική κράτηση, τουλάχιστον 15 λεπτά πριν από την έναρξη. Οι επισκέπτες που επιθυμούν να συμμετέχουν στην ανάγνωση, μπορούν να το δηλώσουν στην τηλεφωνική κράτηση και να προμηθευτούν το απόσπασμα που θα διαβάσουν κατά την προσέλευσή τους στις Πληροφορίες του Μουσείου. Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν. Η μετάφραση που χρησιμοποιείται είναι του Ζήσιμου Σίδερη. Τηλ. επικοινωνίας: 213214 4856/-4858/-4866/-4893.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Κυβέρνηση συνοπτικών διαδικασιών

Η Ν.Δ. ή είναι μεθυσμένη από την επάνοδο στην εξουσία και λαφυραγωγεί ασύστολα ή έχει καβαλήσει το καλάμι και νομίζει ότι το κράτος τής ανήκει, οπότε δεν αισθάνεται την ανάγκη να δικαιολογήσει τις αποφάσεις της ή να τηρήσει κάποια προσχήματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο