Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.3°C18.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.8°C16.6°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.2°C15.0°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.8°C
4 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
2 BF 55%
Λ. Κονιόρδου: / Λ. Κονιόρδου: Νέα αίτηση για ένταξη της Αμφίπολης στο ΕΣΠΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λ. Κονιόρδου: / Λ. Κονιόρδου: Νέα αίτηση για ένταξη της Αμφίπολης στο ΕΣΠΑ

Νέα επικαιροποιημένη αίτηση θα υποβληθεί για την ένταξη της Αμφίπολης στο ΕΣΠΑ 2014 - 2020, ανακοίνωσε στη Βουλή η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου. Μάλιστα στις 20 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ειδική σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για να δοθούν "τυχόν επιπλέον διευκρινίσεις που απαιτούνται". Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη αίτηση υποβλήθηκε στις 2 Ιουνίου και ότι η προθεσμία για υποβολή νέας αίτησης λήγει στις 31 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για τη δεύτερη σύσκεψη που πραγματοποιείται τον τελευταίο μήνα στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν οι αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου Πολιτισμού, δηλαδή η διεύθυνση Αναστήλωσης, η διεύθυνση Συντήρησης μαζί με την αρμόδια διαχειριστική αρχή του υπουργείου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτού της Ν.Δ. Φωτεινής Αραμπατζή η υπουργός Πολιτισμού επεσήμανε πως "δεν ήταν μόνο το έργο του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη που απερρίφθη. Ήταν και άλλα τέσσερα έργα, τα οποία αφορούν τον νομό Ημαθίας, τον νομό Πέλλας και ένα στον νομό Θεσσαλονίκης, στον Άγιο Ανδρέα Περιστερά".

Η Φ. Αραμπατζή υποστήριξε ότι το μνημείο της Αμφίπολης "δυόμισι χρόνια τώρα και πλέον στέκει παρατημένο και κινδυνεύει να διανύσει έναν ακόμη χειμώνα χωρίς έργα. Αυτό αποτελεί εγκληματική αδράνεια και αδιαφορία". "Το υπουργείο σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον περιφερειάρχη είμαστε σε πολύ καλή σχέση και συνεργασία για να τιμήσουμε όλοι μαζί αυτό το έργο" επεσήμανε η Λ. Κονιόρδου διαψεύδοντας την κατηγορία πως οι υπηρεσίες "έδειχναν αμέλεια και αδιαφορία".

Η βουλευτής χαρακτήρισε ως "ανώριμο" το τεχνικό δελτίο που υποβλήθηκε, αλλά η υπουργός διαφώνησε. "Η ειδική υπηρεσία διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας απέρριψε το κατατεθέν τεχνικό δελτίο, ενδεχομένως διότι υπήρξε έλλειμμα συνεννόησης μεταξύ των δύο φορέων. Συνήθως η πάγια τακτική είναι να υπάρχει μια προηγούμενη συνεννόηση μεταξύ των φορέων για τις διευκρινίσεις που απαιτούνται σε συγκεκριμένες τεχνικές λεπτομέρειες, διευκρινίσεις, διαχειριστικές παραμέτρους πριν κατατεθεί το τελικό δελτίο. Αυτό δεν έγινε και υπήρξε απόρριψη".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL