Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Για «μπλοκάρισμα του Οργανισμού» κατηγορεί τους αρχαιοφύλακες, το απερχόμενο ΔΣ του ΤΑΠ

Τι απαντά η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων

Το συνδικαλιστικό όργανο των αρχαιοφυλάκων κατηγορεί η πρόεδρος και τα μέλη του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠ), με μακροσκελή ανακοίνωση, που ακολούθησε την ανακοίνωση της απόφασης για τον διορισμό νέου ΔΣ στο Ταμείο, από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου.

Η ανακοίνωση της προέδρου Ασπασίας Λούβη και των μελών του απερχόμενου ΔΣ, αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι η απόφαση αυτή «μας γεννά σοβαρά ερωτηματικά» και ότι η εξήγηση «πρέπει να αναζητηθεί μέσα από τις απερίφραστες δηλώσεις του συνδικαλιστικού οργάνου των αρχαιοφυλάκων ΠΕΥΦΑ, που έχει μπλοκάρει τον οργανισμό του ΤΑΠ για έναν και μόνο λόγο, για τις υπερωρίες των αρχαιοφυλάκων».

Στην ανακοίνωση της προέδρου και των μελών του απερχόμενου ΔΣ σημειώνεται επίσης, ότι η απόφαση αυτή έρχεται «μεσούντος του Αυγούστου, μετά την ανακοίνωση των χορηγών για την εγκατάσταση ηλεκτρονικού εισιτηρίου στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της χώρας το οποίο θα υποστηρίζεται από ολοκληρωμένο σύστημα επιχειρησιακών πόρων για το σύνολο των λειτουργιών του ΤΑΠ (ύστερα από εντατική τεχνική προετοιμασία ενός έτους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ώστε σήμερα να μιλάμε για την έναρξη ενός πραγματικού έργου και όχι για μία ακόμα εξαγγελία)».

Μια απόφαση που, σύμφωνα με την ανακοίνωση, έρχεται «τη στιγμή που τα πωλητήρια έχουν αρχίσει να αποκτούν τη δική τους ταυτότητα με πολιτιστικά προϊόντα υψηλής αισθητικής, εμπνευσμένα από την ιστορική και αρχαιολογική ταυτότητα των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων (ύστερα από καλλιτεχνικό διαγωνισμό design, μέσω του οποίου το ΤΑΠ, δηλαδή το ελληνικό Δημόσιο, διαθέτει πλέον δικά του σχέδια και πολιτιστικά προϊόντα και δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τρίτους, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα), όταν τα έσοδα του υπουργείου Πολιτισμού από το ΤΑΠ έχουν πολλαπλασιαστεί μέσα σε δύο χρόνια» και «όταν πολλά άλλα επιτεύγματα καταγράφονται στο ενεργητικό του ΤΑΠ, όπως η τάξη που μπήκε στο χάος των πληρωμών των απαλλοτριώσεων και των στερήσεων χρήσης, η εκκαθάριση του ΟΠΕΠ κλπ».

Στην ανακοίνωση της απερχόμενης προέδρου του ΤΑΠ, κ. Λούβη, καθώς και των απερχόμενων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, απάντησε η ΠΕΥΦΑ (Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων), λέγοντας, μεταξύ άλλων, «ότι τα αναφερόμενα από την κ. Λούβη που αφορούν τους αρχαιοφύλακες, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, προσβάλουν έναν ολόκληρο κλάδο, κατηγορώντας τους για ενέργειες και πράξεις που είναι εκτός λογικής, ηθικής και συνδικαλιστικής πρακτικής, λέγοντας μισές αλήθειες και ανακρίβειες, μέσα στην απέλπιδα προσπάθειά της να επιρρίψει τις ευθύνες σε άλλους για τραγικά λάθη και αστοχίες της δικής της διοίκησης».

«Θέλουμε να ενημερώσουμε επίσης, ότι φτάσαμε πολύ κοντά σε μια μεγάλη αναταραχή στα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, η οποία θα δημιουργείτο αποκλειστικά και μόνο με δική της ευθύνη και χωρίς τεκμηριωμένο λόγο» αναφέρει η ΠΕΥΦΑ, που πληροφορεί ότι «θα συνεδριάσει εκτάκτως αύριο, ώστε να εξετάσει τις περεταίρω ενέργειές της για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός της, καθώς και θα απαντήσει αναλυτικά με νέο δελτίο τύπου».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Το αβέβαιο παγκόσμιο μέλλον και οι δυνάμεις του καλού

Οι δυνάμεις του καλού υπάρχουν παντού, πρέπει όμως να ανασυγκροτηθούν πολιτικά και προγραμματικά. Και η Αριστερά, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, πρέπει να μελετήσει τις ιστορικές απαιτήσεις στις οποίες καλείται να ανταποκριθεί

Δειτε ολοκληρο το αρθρο