Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Έκθεση με 130 έργα της Αρχαίας Ελλάδας / "Ένας κόσμος συναισθημάτων" στη Νέα Υόρκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έκθεση με 130 έργα της Αρχαίας Ελλάδας / "Ένας κόσμος συναισθημάτων" στη Νέα Υόρκη

Για “τη δυναμική του πολιτισμού σε εποχές λιτότητας όπως η σημερινή” και για “τη διαλεκτική σχέση συναισθημάτων και ορθού λόγου ως κινητήριων δυνάμεων της ανθρώπινης συμπεριφοράς όσο και της καλλιτεχνικής δημιουργίας” μίλησε η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης «Ένας κόσμος συναισθημάτων. Αρχαία Ελλάδα, 700 π.Χ. - 200 μ.Χ.» στο Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Υόρκης.

Η έκθεση, που φιλοξενεί 130 έργα αρχαίας τέχνης (αγγεία, αγάλματα, ανάγλυφα, θεατρικές μάσκες, φυλαχτά, νομίσματα), δανεισμένα από κορυφαία μουσεία, αντανακλά τους προβληματισμούς του κλάδου της Ιστορίας των συναισθημάτων και τον ιδιαίτερο ρόλο τους στην κοινωνική και πολιτική ζωή.

Η κ. Κονιόρδου δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει τη σημασία της συνεργασίας της Πολιτείας και του υπουργείου Πολιτισμού με πολιτιστικούς φορείς, όπως το Ίδρυμα Ωνάση, που αναπτύσσει μια τόσο σημαντική καλλιτεχνική και εκπαιδευτική δραστηριότητα.

Παρόντες στα εγκαίνια, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνης Παπαδημητρίου και η σύζυγός του Αφροδίτη Παναγιωτάκου, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, η πρέσβειρα Αικατερίνη Μπούρα, μόνιμη αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, ο αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, πρέσβης Διονύσης Καλαμβρέζος, οι πρέσβεις της Κύπρου και της Γερμανίας, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας Κωνσταντίνος Κούτρας, ο διευθυντής του προγράμματος Ελληνικών Σπουδών του Πρίνστον Δημήτρης Γόντικας, η εκτελεστική διευθύντρια και διευθύντρια Πολιτιστικών Προγραμμάτων του Ιδρύματος Ωνάση στις ΗΠΑ Αμαλία Κοσμετάτου, εκπρόσωποι των ομογενειακών ΜΜΕ κ.ά.

Η υπουργός είχε μια σειρά από συναντήσεις με σκοπό την ανάπτυξη συνεργασιών με αμερικανικούς φορείς, όπως το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης κ.ά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL