Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.0°C20.9°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C18.3°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.0°C16.0°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.1°C17.8°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.3°C16.9°C
3 BF 51%
ΚΤΕΟ δίπλα στο αρχαίο θέατρο Τραχώνων!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΚΤΕΟ δίπλα στο αρχαίο θέατρο Τραχώνων!

Ένα σημαντικό μνημείο της κλασικής περιόδου, το αρχαίο Θέατρο Ευωνύμου στον Άλιμο, που χρονολογείται στα μέσα του 4ου αιώνα π.Χ. και διαθέτει τη μοναδική σωζόμενη ορχήστρα σε ορθογώνιο σχήμα, στο επόμενο διαστημα θα συνορεύει με ιδιωτικό ΚΤΕΟ! Παρά τις έντονες αντιδράσεις, μετά την έκδοση άδειας από την Πολεοδομία ξεκίνησαν οι εργασίες εγκατάστασης του ιδιωτικού ΚΤΕΟ, γεγονός που, όπως καταγγέλλει η δημοτική κίνηση Αλίμου Άνω Κάτω στο Καλαμάκι η οποία από νωρίς εναντιώθηκε στο ενδεχόμενο, "οφείλεται στην ολιγωρία της δημοτικής αρχής να αντιδράσει έγκαιρα και αποτελεσματικά". Αντιθέτως, "ήταν η ίδια που διευκόλυνε δίνοντας τον περασμένο Απρίλιο άδεια εισόδου - εξόδου στο ΚΤΕΟ, αποκλειστικής αρμοδιότητάς της".

Το Άνω Κάτω στο Καλαμάκι επισημαίνει επίσης ότι "η διοικούσα αρχή με την έως τώρα στάση της δείχνει ότι δεν έχει την πολιτική βούληση ούτε να αποτρέψει τη λειτουργία του ΚΤΕΟ ούτε και να εγγυηθεί την προστασία των αρχαιοτήτων στους Τράχωνες", παραπέμποντας στις δηλώσεις του δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι "δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα γίνει ΚΤΕΟ δίπλα στο αρχαίο θέατρο" και ότι "ακόμα κι αν δεν γίνει το ΚΤΕΟ, θα γίνει κάτι άλλο που θα προκαλέσει όχληση". Θυμίζει επίσης ότι ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης "δεν έπραξε τίποτα" όταν συγκροτήθηκε επιτροπή με σκοπό να μεριμνήσει ο δήμος για την αναστολή εκτέλεσης της οικοδομικής άδειας, να αρχίσει η διαδικασία απαλλοτρίωσης του οικοπέδου, να ζητηθεί νομική συνδρομή για ενδεχόμενη προσφυγή στο ΣτΕ, να ανακληθεί το έγγραφο της άδειας διέλευσης κατόπιν έγκρισης του νομικού συμβούλου και να οριστεί συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού.

Η δημοτική κίνηση Άνω Κάτω στο Καλαμάκι κάνει λόγο για "βάναυση πολιτιστική και περιβαλλοντική αλλοίωση που επιχειρείται έχοντας την ανοχή του δημάρχου, με την εγκατάσταση του ΚΤΕΟ δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο των Τραχώνων", τονίζοντας ότι θα αγωνιστεί μαζί με τους φορείς και τους κατοίκους προκειμένου να αποτραπεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL