Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΣ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΣΙΤΣΑ / Δεύτερη "εκτέλεση" για τη Λέλα Καραγιάννη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΣ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΣΙΤΣΑ / Δεύτερη "εκτέλεση" για τη Λέλα Καραγιάννη

Ένα ακόμη επεισόδιο βανδαλισμού, αυτή τη φορά ενάντια στην προτομή της ηρωίδας της Αντίστασης Λέλας Καραγιάννη, στην οδό Τοσίτσα, ήρθε να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο κλοπών και καταστροφών που έχουν πλήξει γλυπτά τοποθετημένα στους δημόσιους χώρους της Αθήνας.

Χθες το πρωί, συνεργεία του Δήμου Αθηναίων βρήκαν την προτομή αποκεφαλισμένη, ενώ το αποκομμένο μέρος της, που βρέθηκε σε μικρή απόσταση έχοντας υποστεί σημαντικές φθορές, μεταφέρθηκε στα εργαστήρια του δήμου, προκειμένου να εκτιμηθεί αν είναι επισκευάσιμο.

Η μαρμάρινη προτομή είναι έργο της Λουκίας Γεωργαντή και τοποθετήθηκε στην οδό Τοσίτσα το 1963, από τον Σύνδεσμο Ελληνίδων Επιστημόνων.

Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Αθηναίων χαρακτηρίζει τον νέο βανδαλισμό "πράξη που προκαλεί το αίσθημα κάθε πολίτη, που βεβηλώνει τη συλλογική και ιστορική μνήμη και προκαλεί το δημοκρατικό αίσθημα", καλώντας παράλληλα τους πολίτες "σε ένα μέτωπο σεβασμού και προστασίας της πόλης μας, που θα γίνεται μέρα με τη μέρα όλο και πιο πλατύ".

Στην ίδια ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι μετά την αφαίρεση ορειχάλκινων αγαλμάτων και προτομών από το κέντρο της πόλης τον περασμένο Ιούνιο, "ο Δήμος Αθηναίων ξεκίνησε τη μεταφορά τους σε δημοτικά κτήρια, έως ότου υπάρξει πειστικό σχέδιο αστυνόμευσης για την προστασία τους".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL