Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C24.6°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C24.9°C
3 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.0°C23.3°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C24.1°C
5 BF 31%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
26 °C
25.9°C25.9°C
3 BF 31%
Νέα έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου ‘’Οδύσσειες’’
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέα έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου ‘’Οδύσσειες’’

“Ο,τι συνέβαινε στο πολιτικό επίπεδο, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο κρατούσε τη συνέχειά του, την ταυτότητά του, γινόταν και το ίδιο μνημείο της κληρονομιάς μας” δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού Αρ.Μπαλτάς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τη νέα περιοδική έκθεση “Οδύσσειες” που ανοίγει τις πόρτες της στις 3 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, ο κ. Μπαλτάς σημείωσε αναφορικά με την έκθεση ότι “επισκέπτες όλων των γενεών, όλων των εθνικοτήτων που θα μπορέσουν όχι μόνο να δουν μια έκθεση εξαιρετική αλλά και να αναλογιστούν τι συνέβη στην Ελλάδα το τελευταία 5-10 χιλιάδες χρόνια και τι μπορούμε από εδώ και πέρα να περιμένουμε”.

Ένα διαχρονικό αφήγημα για τις ανθρώπινες «Οδύσσειες», που εμπνέεται από τον αρχετυπικό χαρακτήρα του Οδυσσέα, χωρίς ωστόσο να αναδιατυπώνει τον μύθο, αφορά η ομώνυμη περιοδική έκθεση που εγκαινιάζεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του υπουργού Πολιτισμού

«150 χρόνια από την ίδρυση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου είναι μια επέτειος ζωντανή που δείχνει τι έκανε το εμβληματικό για τη χώρα μουσείο στο διάβα αυτών των 150 χρόνων. Μια πορεία που είναι περίπου ίδια με την πορεία ίδρυσης του ελληνικού κράτους. Σε αντιδιαστολή με ό,τι συνέβαινε στο πολιτικό επίπεδο, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο κρατούσε τη συνέχειά του, την ταυτότητά του, γινόταν και το ίδιο μνημείο της κληρονομιάς μας -θα μπορούσα να πω- και άρα με αυτή την έννοια μια έκθεση με τον ιστορικό τίτλο ‘’Οδύσσειες’’ και την εξαιρετική σύνθεση που έχει, πιστεύω ότι θα μυήσει ακόμη περισσότερους επισκέπτες στο Μουσείο. Επισκέπτες όλων των γενεών, όλων των εθνικοτήτων που θα μπορέσουν όχι μόνο για να δουν μια έκθεση εξαιρετική αλλά και να αναλογιστούν τι συνέβη στην Ελλάδα το τελευταία 5-10 χιλιάδες χρόνια και τι μπορούμε από εδώ και πέρα να περιμένουμε.

Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου για τη δουλειά που γίνεται εκεί. Για τη δουλειά που γίνεται από όλους τους Έλληνες αρχαιολόγους, εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων απανταχού της επικράτειας, από τους επιστήμονες που μας φέρνουν καλές ειδήσεις σε μια εποχή κατά την οποία η χώρα αποζητά τις καλές ειδήσεις. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και το Ίδρυμα Νιάρχος και τον κ. Αγουρίδη που είναι μαζί μας, γιατί πάντοτε συνδράμει τέτοιες προσπάθειες με ένα εντυπωσιακά χαμηλό τόνο με μια έννοια προσφορές που δεν έχει καμία σχέση με τη διαφήμιση και την προβολή, αλλά πάντοτε με την ουσία κάποιων προσπαθειών που όντως χρίζουν μιας τέτοιας ενίσχυσης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL