Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Συνάντηση για τη Μακρόνησο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνάντηση για τη Μακρόνησο

Η διαφύλαξη και η ανάδειξη της Μακρονήσου ως μνημείου της σύγχρονης ιστορίας, η οποία είναι χαρακτηρισμένη ως ιστορικός χώρος από την περίοδο της Μελίνας Μερκούρη, τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου την Πέμπτη 25 Αυγούστου.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν αρκετή ώρα για τις δυνατότητες φύλαξης και συντήρησης του ποτισμένου με βαριά ιστορική μνήμη νησιού προκειμένου να αναδειχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δεδομένων των προβλημάτων που υπάρχουν σήμερα και δεδομένου ότι δεν υπάρχει ούτε φύλαξη ούτε σήμανση.

Συζητήθηκε επίσης το ενδεχόμενο ένταξης της Μακρονήσου σε κάποιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Παράλληλα εξετάστηκαν τρόποι με τους οποίους μπορούν να αντιμετωπιστούν οι λειτουργικές ανάγκες που αντιμετωπίζει το Μουσείο Μακρονήσου σε χώρο που έχει παραχωρηθεί στην οδό Ασωμάτων.

Εκ μέρους της ΠΕΚΑΜ παραβρέθηκαν ο πρόεδρος Γρηγόρης Ριζόπουλος, η γενική γραμματέας Γεωργία Μαχαίρα, ο ειδικός γραμματέας Γιώργος Σπηλιώτης, ο αντιπρόεδρος Λάζαρος Κυρίτσης και ο ταμίας Κώστας Μυλωνόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL