Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.3°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C18.0°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C13.8°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.8°C16.6°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C13.4°C
0 BF 82%
Για την αγωγή της Α. Παναγιωταρέα / Στάση εργασίας και συμπαράσταση στη Δέσποινα Κουτσούμπα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Για την αγωγή της Α. Παναγιωταρέα / Στάση εργασίας και συμπαράσταση στη Δέσποινα Κουτσούμπα

Την αμέριστη συμπαράσταση των συναδέλφων της αλλά και όλων των συνδικαλιστικών φορέων των εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού έχει η Δέσποινα Κουτσούμπα κατά την αυριανή εκδίκαση της αγωγής που άσκησε εναντίον της η δημοσιογράφος, καθηγήτρια του ΑΠΘ Άννα Παναγιωταρέα για "συκοφαντική δυσφήμιση διά του Τύπου", διότι με αναρτήσεις στο facebook η πρώην πρόεδρος του ΣΕΑ έθετε ερωτήματα για τον θεσμικό ρόλο της δημοσιογράφου σε έργα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και άσκησε κριτική για την εμπλοκή της στην ανασκαφή της Αμφίπολης. Προκειμένου μάλιστα να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι του υπουργείου, συνάδελφοι της πρώην προέδρου του ΣΕΑ και νυν μέλους του Δ.Σ. του και περιφερειακής συμβούλου, ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ προκυρήσει στάση εργασίας για αύριο Πέμπτη, από την έναρξη του ωραρίου έως τις 12 το μεσημέρι και συγκέντρωση στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων στις 9 π.μ. στο κτήριο 4.

Με ψήφισμά του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων καλεί σε συμπαράσταση επισημαίνοντας ότι "η τακτική αυτή είναι εμπνευσμένη από την αυταρχική πολιτική που ασκούσε η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ και προφανώς σχετίζεται με την προσπάθεια συγκάλυψης των πεπραγμένων της στην υπόθεση της επικοινωνιακής διαχείρισης της ανασκαφής στην Αμφίπολη και στην προσπάθεια να στρατεύσει την αρχαιολογική έρευνα και τα μνημεία σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες".

Στο πλευρό της Δέσποινας Κουτσούμπα στέκονται επίσης, με ανακοινώσεις και ψηφίσματά τους, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΥΠΠΟ, η Πανελλήνια Ένωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων, η Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών, ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων, η ΑΔΕΔΥ. Ιδιαίτερα σκληρή η ανακοίνωση του ICOMOS τονίζει ότι "η κα Κουτσούμπα διώκεται επειδή άσκησε, ως όφειλε με βάση τη συνδικαλιστική και επιστημονική της ιδιότητα, δημόσια κριτική στην κ. Παναγιωταρέα" και σημειώνει ότι προτίθεται να γνωστοποιήσει την υπόθεση στο διεθνές ICOMOS και στην UNESCO.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL