Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.8°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
10.7°C15.6°C
3 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.0°C16.0°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.0°C
4 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 62%
Στην τρίτη θέση το Μουσείο της Ακρόπολης ανάμεσα στα 50 καλύτερα Μουσεία του κόσμου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στην τρίτη θέση το Μουσείο της Ακρόπολης ανάμεσα στα 50 καλύτερα Μουσεία του κόσμου

Στην τρίτη θέση ανάμεσα στα 50 καλύτερα Μουσεία του κόσμου αναδείχθηκε από τους ειδικούς το Μουσείο της Ακρόπολης σύμφωνα με τη λίστα που δημοσίευσε η εφημερίδα "Sunday Times", με το μουσείο Σμιθσονιαν στην Ουάσινγκτον να ψηφίζεται πρώτο και δεύτερο να ακολουθεί το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο.

«Στη λίστα αυτή συμπεριλαμβάνονται ινστιτούτα που δίνουν έμφαση στα ιστορικά, πολιτιστικά και επιστημονικά έργα τέχνης» αναφέρει η εφημερίδα "Sunday Times", η οποία προσκαλεί τους αναγνώστες της "να κλέψουν λίγο χρόνο από τα ταξίδια τους» και να διαβάσουν τη λίστα με τους κορυφαίους προορισμούς που έχουν κατατάξει οι ειδικοί.

Σχετικά με το μουσείο της Ακρόπολης η εφημερίδα γράφει: «Στην αρχαία οδό που οδηγεί στον "ιερό βράχο", όπου ο μεγαλοπρεπής Παρθενώνας δεσπόζει πάνω από την Αθήνα, βρίσκεται το Μουσείο της Ακρόπολης. Ένα νέο αστραφτερό σπίτι για τη φιλοξενία της πιο γνωστής κληρονομιάς του κλασσικού πολιτισμού. Κάθε χρόνο, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι το επισκέπτονται για να δουν τα πολιτιστικά θαύματα ενός δοξασμένου παρελθόντος. Αυτά στέκονται πλημμυρισμένα από φυσικό φως με υποβλητικό φόντο την απίθανη θέα του αυθεντικού μνημείου».

Πρόκειται για μια εξαιρετική διάκριση για το Μουσείο της Ακρόπολης, όχι μόνο γιατί τη λίστα συνέταξαν κορυφαίοι του είδους αλλά και γιατί συμπεριλαμβάνουν μουσεία με μεγάλη ποικιλία εκθεμάτων. Όπως υπογραμμίζεται, στα μουσεία αυτά μπορεί κανείς να θαυμάσει από τους αρχαίους Έλληνες Θεούς και τον κινεζικό στρατό από τερακότα μέχρι γράμματα των Άγγλων ρομαντιστών.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL