Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αναστολή λειτουργίας μουσείων και αρχαιολογικών χώρων

Μέχρι 30 Μαρτίου η αναστολή - Το αναγκαίο προσωπικό φύλαξης θα βρίσκεται στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους

Την αναστολή της λειτουργίας των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων έως και τις 30 Μαρτίου λόγω κορωνοϊού αποφάσισε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λινά Μενδώνη.

«Με δεδομένο ότι στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία, λόγω των ειδικών συνθηκών, παρουσιάζονται ελλείψεις στο φυλακτικό προσωπικό σύμφωνα με τα στοιχεία που εστάλησαν σήμερα το πρωί στο ΥΠΠΟΑ, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, σε συνεννόηση και με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων υπουργείου Πολιτισμού αποφάσισε για την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και των μουσείων και των μνημείων να ανασταλεί η λειτουργία τους ως και την 30η Μαρτίου» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το υπουργείο διευκρινίζει ότι στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους θα υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό φύλαξης. Παράλληλα αναφέρει ότι έχουν δοθεί οι σχετικές οδηγίες για τη σχολαστική καθαριότητα των χώρων υγιεινής που χρησιμοποιεί το προσωπικό στο σύνολο των υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ, μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.

Υπενθυμίζεται ότι χτες το ΑΡΜΕ Αρχαιοφυλάκων κατήγγειλε την «απαράδεκτη στάση» της υπουργού, ζητώντας εδώ και τώρα την αναστολή λειτουργίας των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων της επικράτειας.

Δείτε όλα τα σχόλια