Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συνέργειες για την ασφάλεια της Ακρόπολης

  Τη λεπτομερή καταγραφή της κατάστασης που επικρατεί στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης σε σχέση με την ασφάλεια του χώρου, τους επισκέπτες και τους εργαζόμενους έως το τέλος της επόμενης ζήτησε η...

 

Τη λεπτομερή καταγραφή της κατάστασης που επικρατεί στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης σε σχέση με την ασφάλεια του χώρου, τους επισκέπτες και τους εργαζόμενους έως το τέλος της επόμενης ζήτησε η υπουργός Πολιτισμού από το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας, που εποπτεύεται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κατά τη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε γι' αυτά τα ζητήματα με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Πολιτισμού Γ. Διδασκάλου, του προέδρου του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας Θ. Δραβίλα και στελεχών του ΥΠΠΟΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, "θα χρειαστούν πολλές και κοινές αυτοψίες, ενδελεχής αναφορά στα τρωτά σημεία, ώστε οι προτάσεις από το ΚΕΜΕΑ για τα ληπτέα μέσα να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της εποχής". Το σύνολο των μέτρων "θα υποστηρίζει την υποδομή ασφάλειας, ζωτικής σημασίας για τη δραστική μείωση όλων των υποθετικών κινδύνων" και "θα εκπονηθούν διαχειριστικά σχέδια που θα βασίζονται και στην εμπειρία των εργαζομένων στην Ακρόπολη, ενώ είναι προτεραιότητα να προετοιμαστούν ειδικά σεμινάρια για τους φύλακες".

Σύμφωνα με το ΥΠΠΟΑ πρέπει επίσης "να ετοιμαστούν πιλοτικά σχέδια για τη διαχείριση ασφάλειας ενός μεγάλου μουσείου κι ενός ανοικτού μνημειακού χώρου, ακόμα και για θέματα φυσικών καταστροφών. Η πρώτη φάση του σχεδίου αναμένεται να ετοιμαστεί προς εφαρμογή στα τέλη Απριλίου.

 

Η υπουργός τόνισε ότι η μελέτη επικινδυνότητας και τα υπηρεσιακά σχέδια ασφαλείας "αναφέρονται στη στρατηγική του ΥΠΠΟΑ". Ξέχασε βέβαια να αναφέρει ότι η συνεργασία του ΚΕΜΕΑ με το υπουργείο ξεκίνησε μέσα στο 2018, επί υπουργίας Μυρσίνης Ζορμπά, υφυπουργία Κώστα Στρατή στο ΥΠΠΟΑ και υπουργίας Όλγας Γεροβασίλη στο υπ. Προστασίας του Πολίτη.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κυβέρνηση, ο Άδωνις και το κράτος δικαίου

Στις αρχικές συζητήσεις για το ταμείο ανάκαμψης, στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, πολλές χώρες ζήτησαν να συνδεθεί η κοινοτική χρηματοδότηση με τη λειτουργία του κράτους δικαίου. Το θέμα αυτό έθιγε κυρίως την Ουγγαρία και την Πολωνία.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο