Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Η Κίνηση Πολιτών αποφάσισε να προσφύγει στο ΣτΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Κίνηση Πολιτών αποφάσισε να προσφύγει στο ΣτΕ

Θεσσαλονίκη. Οριστική είναι πλέον η απόφαση της Κίνησης Πολιτών για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης για την απόσπαση των αρχαιοτήτων που αποκαλύφθηκαν στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης.

Χθες η γενική συνέλευση της Κίνησης αποφάσισε ομόφωνα την άσκηση κάθε ένδικου μέσου προκειμένου να διασωθεί από βέβαιη καταστροφή η βυζαντινή Μέση Οδός. Εισηγούμενος την πρόταση της Εκτελεστικής Γραμματείας, ο πρόεδρος της Κίνησης Φωκίων Δεληγιάννης τόνισε ότι μετά την απόφαση του ΚΑΣ «δεν υπάρχει άλλος τρόπος αντίδρασης» από τα ένδικα μέσα. Έτσι αποφασίστηκε να κατατεθεί «αίτηση ακύρωσης προς το ΣτΕ, αλλά και αίτηση αναστολής, δηλαδή ασφαλιστικά μέτρα, ενώ θα ζητηθεί και έκδοση προσωρινής διαταγής, ώστε να μην ξεκινήσουν οι υλικές εργασίες απόσπασης».

Ο Φ. Δεληγιάννης προειδοποίησε επίσης τα μέλη ότι θα ασκηθεί επικοινωνιακή πίεση από τους υποστηρικτές της απόσπασης των αρχαιοτήτων ότι η Κίνηση καθυστερεί το έργο, πράγμα που, όπως επισήμανε, είναι παντελώς αναληθές, καθώς οι εργασίες στον σταθμό έχουν σταματήσει από τον Σεπτέμβριο του 2019. Αποφασίστηκε, τέλος, να οργανωθεί και μία ημερίδα τεχνικού περιεχομένου για το θέμα, στην οποία θα προσκληθεί και ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Νίκος Ταχιάος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL