Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συγκρότηση επιτροπής για τη διαφύλαξη της αυθεντικότητας του Ταινιοδρόμου

Eurokinissi

Τι έδειξε η αυτοψία που έγινε μετά από τον σεισμό από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού

Η αυτοψία η οποία έγινε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού σχετικά με την κατάρρευση μέρους του ταινιοδρόμου του εργοστασίου Λιπασμάτων, στο φανάρι της εισόδου του λιμένα Πειραιά (Μώλος Κράκαρη) λόγω του πρόσφατου σεισμού, απέδωσε μακροσκοπικά τα εξής ευρήματα:

Τμήμα Α:

Λόγω του σεισμού έπεσαν μικρά τμήματα σκυροδέματος από δυο υποστυλώματα  τα οποία είχαν διαρραγεί λόγω οξείδωσης του οπλισμού.

Τμήμα Β:

1. Από τα 27 υποστυλώματα κατέρρευσαν τα τελευταία 8 που χωροθετούνται προς το Γ τμήμα. Στα υποστυλώματα που απέμειναν στο τμήμα Β σημειώθηκαν  αλλού μικρότερες και αλλού μεγαλύτερες καταπτώσεις. Είχαν, επίσης, διαρραγεί λόγω οξείδωσης του οπλισμού.

2. Η παθολογία αυτή σημειώνεται σε ποσοστό 50% των υποστυλωμάτων που απέμειναν.  

3. Κακή φαίνεται ότι ήταν και η συνάφεια υποστυλώματος -οπλισμού λόγω της οξείδωσης.

4. Έχει σημειωθεί και κατάπτωση  σε μία πλάκα στέγασης  του ταινιοδρόμου ανάμεσα στο 15ο και 16ο  υποστύλωμα.

Τμήμα Γ:

Δεν παρατηρήθηκε πρόσθετη παθολογία από τον σεισμό. Η κατάπτωση τμημάτων σκυροδέματος από δυο υποστυλώματα οφείλεται στην οξείδωση του οπλισμού.

Η αναβίωση του ταινιοδρόμου των Λιπασμάτων, αποτελεί το ισχυρότερο τοπόσημο στην είσοδο της βιομηχανικής ζώνης στο λιμάνι του Πειραιά επειδή ανακαλεί τη συλλογική μνήμη της κοινωνίας που τον δημιούργησε. Επιβάλλεται η αναβίωση του Μώλου του Κράκαρη και του ταινιοδρόμου  των Λιπασμάτων.

Ως εκ τούτου συγκροτείται Επιτροπή του άρθρου 41 του Ν.3028/2002, ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την διαφύλαξη της αυθεντικότητας του μνημείου.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο εξευτελισμός του Χρυσοχοϊδη και της Ν.Δ.

Τα χθεσινά γεγονότα στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που συζητιόταν το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, είναι εικόνες και από το παρελθόν και από το μέλλον. Είχαν όμως και ένα παράπλευρο αποτέλεσμα: προκάλεσαν τον απόλυτο διασυρμό της Νέας Δημοκρατίας μέσα στη Βουλή.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις