Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αίτημα της πόλης, "και αρχαία και μετρό"

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Αντίθετος σε οποιαδήποτε ιδέα απόσπασης των αρχαιοτήτων από τον σταθμό της Βενιζέλου του μετρό δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης και καλεί φορείς και πολίτες «να αντιταχθούν στα ιδεοληπτικά σχέδια της κυβέρνησης, τα οποία, εάν εφαρμοστούν, θα μας γυρίσουν στην εποχή που το μετρό ήταν το πιο σύντομο ανέκδοτο της πόλης».

«Η Ιστορία και ο πολιτισμός δεν κοστολογούνται ούτε μπορούν να χρησιμοποιούνται για την πολιτική αντιπαράθεση» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση η οποία και αποδίδει την ανακίνηση του θέματος αυτού στη διάθεση της κυβέρνησης "να γκρεμίσει οτιδήποτε θυμίζει τον ΣΥΡΙΖΑ". "Αυτή τη φορά, διά στόματος του βουλευτή της κ. Στράτου Σιμόπουλου, ο οποίος δηλώνοντας πως ‘η περίπτωση του σταθμού Βενιζέλου του μετρό δυστυχώς αποδεικνύει πόσο οι ιδεοληψίες και η επικοινωνία μπορούν να οδηγήσουν σε αξεπέραστα προβλήματα ένα έργο και να κρατήσουν σε ομηρεία το κέντρο μιας πόλης’”, δείχνει τις προθέσεις της κυβέρνησης για το πολύπαθο έργο του μετρό της Θεσσαλονίκης» σχολιάζει η ανακοίνωση, ενώ θυμίζει ότι όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ το έργο ήταν σταματημένο και οι εργαζόμενοι απλήρωτοι, όπως και την τεράστια πρόοδο του μετρό τα τελευταία χρόνια. «Όλα αυτά φαίνεται πως τα αγνοεί ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών, ο οποίος, για ένα ιδεοληπτικό πείσμα, επαναφέρει το θέμα της απόσπασης των αρχαίων της Βενιζέλου με το επιχείρημα της καθυστέρησης και της αύξησης του κόστους. Μόνο που ο κ. Σιμόπουλος και η Ν.Δ. αποκρύπτουν το γεγονός ότι όλα αυτά θα συμβούν εφόσον εφαρμοστεί το δικό τους σχέδιο» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και παραπέμπει στις σχετικές δηλώσεις του προέδρου της “Αττικό Μετρό” Γιάννη Μυλόπουλου, πως τυχόν αλλαγή σχεδιασμού για τον σταθμό της Βενιζέλου θα σημάνει «τέσσερα χρόνια επιπλέον καθυστέρηση για την παράδοση του σταθμού". Ο ΣΥΡΙΖΑ εξ αρχής είχε εναντιωθεί στο ξήλωμα και τη μεταφορά των αρχαιοτήτων στο στρατόπεδο Παύλου Μελά, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός της κυβέρνησης Σαμαρά, και στήριξε την in situ λύση που προώθησε και ως κυβέρνηση και αντανακλάται στο αίτημα της πόλης: «Και αρχαία και μετρό».

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο