Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η ρομποτική ζωγράφος Ai-Da στην πρώτη ατομική της έκθεση

Φορώντας μια λευκή μπλούζα και με τα σκούρα μαλλιά της να κρέμονται χαλαρά, η Ai-Da μοιάζει με κάθε καλλιτέχνη στην εργασία του, που μελετά το θέμα της και τοποθετεί μολύβι σε χαρτί. Αλλά το ηχητικό σήμα από το βιονικό χέρι της την δίνει μακριά - το Ai-Da είναι ένα ρομπότ.

Η Ai-Da, που περιγράφεται ως ο πρώτος καλλιτέχνης ανθρωποειδούς ρομπότ στο κόσμο, ανοίγει την πρώτη της ατομική έκθεση με οκτώ σχέδια, 20 ζωγραφιές, τέσσερα γλυπτά και δύο βιντεοπαιχνίδια" δήλωσε ο Βρετανός εφευρέτης και ιδιοκτήτης της γκαλερί Aidan Meller.

Ονομάστηκε από τον βρετανό μαθηματικό και την πρωτοπόρο ηλεκτρονικών υπολογιστών Ada Lovelace, η Ai-Da μπορεί να τραβήξει από την όραση χάρη στις κάμερες στους οφθαλμούς της και στους αλγορίθμους AI που δημιουργήθηκαν από επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης που βοηθούν να παράγουν συντεταγμένες για το χέρι της για να δημιουργήσει τέχνη.

πηγή Reuters

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Τυχοδιώκτες και επικίνδυνοι

Οι ανάγκες διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης δημιουργούν σοβαρά εσωτερικά προβλήματα στο κυβερνητικό κόμμα, το οποίο προεκλογικά είχε δεσμευτεί απέναντι στην εκλογική του βάση με μια ακροδεξιά λαϊκιστική ρητορική.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο