Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
SciShow - Why Do We Laugh?
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

SciShow - Why Do We Laugh?

Αυτή την εβδομάδα προτείνουμε ένα βίντεο από το κανάλι SciShow. Το κανάλι SciShow δημιουργήθηκε το 2011 και μέχρι σήμερα έχει συγκεντρώσει 5.669.758 συνδρομητές και τα βίντεό του έχουν προβληθεί περισσότερες από 1 δισεκατομμύριο φορές. Το κανάλι εξερευνά το αναπάντεχο. Επτά ημέρες την εβδομάδα οι παρουσιαστές Χανκ Γκριν, Μάικλ Αράντα και Ολίβια Γκόρντον μελετούν επιστημονικά θέματα που διαψεύδουν τις προσδοκίες και μας κεντρίζουν την περιέργεια.

Στο βίντεο που προτείνουμε για το τεύχος αυτό, ο Χανκ Γκριν θέτει το ερώτημα «Γιατί γελάμε;». Ο Χανκ μιλάει για το γέλιο, το αστείο, αναρωτιέται γιατί γελούν οι άνθρωποι και τι σκοπό επιτελεί το γέλιο. Μιλά για όλα τα συστήματα του σώματός μας που συμμετέχουν στη διαδικασία, όπως είναι οι μύες του προσώπου, το αναπνευστικό σύστημα, ο εγκέφαλος και, αν το αστείο είναι πολύ καλό, οι δακρυϊκοί αδένες.

Το γέλιο βέβαια δεν είναι πάντα σημάδι ότι βρίσκουμε κάτι αστείο. Μπορεί να είναι σημάδι ακόμη και για ασθένειες και φαίνεται να συνδέεται τόσο με την ψυχική όσο και τη σωματική μας υγεία. Στο βίντεο μαθαίνουμε για την έρευνα που γίνεται σχετικά με το γέλιο και τις εικασίες που κάνουν οι ερευνητές σχετικά με τον ρόλο του στη δημιουργία και την ενίσχυση κοινωνικών δεσμών. Ποια είναι όμως τα στοιχεία εκείνα που συνήθως κάνουν κάτι αστείο; Πώς βοηθά την υγεία μας;

Λήδα Αρνέλλου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL