Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.5°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.0°C20.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
4 BF 30%
Optimistic Nihilism - Οπτιμιστικός Νιχιλισμός
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Optimistic Nihilism - Οπτιμιστικός Νιχιλισμός

Έχουμε αναφερθεί ξανά στο κανάλι Kurzgesagt (In a Nutshell). Τα βίντεό του συνδυάζουν πολύ προσεγμένη αισθητική με ένα ιδιαίτερο ύφος κειμένων, μέσα από τα οποία μας μυεί σε θέματα που σχετίζονται με την Επιστήμη και την Τεχνολογία αλλά και τη Φιλοσοφία, την Ιστορία και άλλα θέματα.

Για τον Σεπτέμβριο, την εποχή που οι εργαζόμενοι γυρνούν στο γραφείο και οι μαθητές στα θρανία, προτείνουμε το βίντεο «Οπτιμιστικός Νιχιλισμός» σαν μια σκοτεινά αισιόδοξη εισαγωγή στο φθινόπωρο. Το βίντεο ξεκινά με τα λόγια «Η ανθρώπινη ύπαρξη γεννά φόβο και σύγχυση…» και συνεχίζει κάνοντας μια γρήγορη αναδρομή στην πορεία του ανθρώπινου γένους. Τι συνέβη όταν ο άνθρωπος απέκτησε συνείδηση του εαυτού του και άρχισε να παρατηρεί τον κόσμο γύρω του; Πώς πέρασε από τις πρώτες διαπιστώσεις για τον κόσμο που μας περιβάλλει και την αίσθηση ότι είμαστε το κέντρο του κόσμου αυτού στη συνειδητοποίηση ότι κατοικούμε σε μια μικρή μπλε κουκίδα σε ένα απέραντο σύμπαν; Πώς μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους ότι αποτελούμε μέρος ενός απεριόριστου κόσμου, αλλά ο χρόνος μας σ’ αυτόν είναι περιορισμένος; Πώς διαχειρίζεται κανείς το αναπόφευκτο του θανάτου;

Το μήνυμα μπορεί να κάνει το στομάχι να σφίγγεται, αλλά, όπως και η ζωή, το βίντεο θα ανταμείψει την υπαρξιακή αγωνία σας με στιγμές αναπάντεχης ομορφιάς. Η ζωή, ο θάνατος, η αναζήτηση νοήματος, η εξερεύνηση του εαυτού, η αναζήτηση της χαράς και η αγάπη, όλα μπλέκονται σε ένα απολαυστικό γαϊτανάκι. Όπως παραδέχεται και ο αφηγητής «τα βίντεό μας προκαλούν υπαρξιακό τρόμο σε πολλούς ανθρώπους και για μια φορά θα θέλαμε να προσφέρουμε έναν διαφορετικό τρόπο θέασης των πραγμάτων, καθαρά υποκειμενικό, τη φιλοσοφία του Kurzgesagt αν θέλετε...»

Βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=MBRqu0YOH14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL