Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.3°C
1 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.6°C14.5°C
1 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.4°C
4 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.5°C
4 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Πρόταση Youtube / Kurzgesagt (In a Nutshell) - What Is Light?
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρόταση Youtube / Kurzgesagt (In a Nutshell) - What Is Light?

https://www.youtube.com/watch?v=IXxZRZxafEQ

To Kurzgesagt (In a Nutshell) είναι ένα εκπαιδευτικό κανάλι στο ΥouΤube. Έχει 6 εκατομμύρια συνδρομητές και 400 εκατομμύρια θεάσεις. Τα βίντεο που φιλοξενεί αφορούν θέματα που σχετίζονται κυρίως με την επιστήμη και την τεχνολογία, αλλά δεν λείπουν και θέματα Φιλοσοφίας, Ιστορίας και άλλα.

Το κανάλι Kurzgesagt (που στα γερμανικά σημαίνει «με λίγα λόγια» ή στα αγγλικά «in a nutshell») αποτελείται από μια ομάδα δημιουργών με έδρα το Μόναχο. Οι δημιουργοί του έχουν μια ξεχωριστή οπτική του σχεδίου, του χρώματος και της αφήγησης. Στο κανάλι ένα πράγμα ξεχωρίζει από την αρχή: η ιδιαίτερη και μοναδική αισθητική. Τα βίντεο βασίζονται στο animation και στην αφήγηση. Όπως αναφέρουν και οι ίδιοι, στην εποχή της πληροφορίας προσπαθούν να δημιουργούν περιεχόμενο με αξία που οι άνθρωποι παρατηρούν και θυμούνται. Το κανάλι δημιουργήθηκε το 2013 και όλοι οι συμμετέχοντες δημιουργοί ετοίμαζαν τα βίντεο παράλληλα με τις «κανονικές» τους δουλειές.

Τώρα, πέντε χρόνια μετά και χάρη στην υποστήριξη του κόσμου, έχουν καταφέρει να κερδίζουν το σημαντικότερο μέρος του εισοδήματός τους κάνοντας αυτό που αγαπούν. Μέσω της πλατφόρμας Patreon, που φέρνει κατά κάποιον τρόπο τον θεσμό της πατρωνίας στην ψηφιακή εποχή, οι θεατές που το επιθυμούν μπορούν να υποστηρίξουν τους αγαπημένους τους δημιουργούς προσφέροντας μικρή ή μεγαλύτερη οικονομική υποστήριξη, ώστε να συνεχίσουν να παράγουν το υπέροχο περιεχόμενό τους. Οι ίδιοι αναφέρουν ότι η βασική τους αξία είναι η διατήρηση της ποιότητας, η οποία είναι ανάλογη της εργασίας που μπαίνει σε κάθε βίντεο. Το 2013 που ξεκίνησαν, ένα βίντεο έπαιρνε περίπου 150 ώρες για να δημιουργηθεί, το 2015 οι ώρες που δαπανούσαν για κάθε βίντεο ανέβηκαν στις 250, ενώ το 2017 κάθε βίντεο ενσωμάτωνε πλέον 400 με 500 ώρες εργασίας.

Στο βίντεο «What is Light» που προτείνουμε με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Φωτός θα ανακαλύψετε τι είναι το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα, ποιο τμήμα του αποκαλούμε ορατό φως, γιατί το ανθρώπινο μάτι εξελίχθηκε να βλέπει ένα συγκεκριμένο τμήμα της ακτινοβολίας, πώς ταξιδεύει το φως και άλλα πολλά!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL