Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εκδήλωση για την προσφορά των Νευροεπιστημών στην Kοινωνία και στη Δημόσια Υγεία

Την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018, ώρα 11:00-14:00, Αμφιθέατρο Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ.

Η Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες (ΕΕΝ) σε συνεργασία με την Ομοσπονδία των Ευρωπαϊκών Εταιρειών για τις Νευροεπιστήμες (Federation of European Neuroscience Societies/FENS) και τoν Διεθνή Οργανισμό για την Έρευνα στον Εγκέφαλο (International Brain Research Organization/IBRO), διοργανώνει Ημερίδα, με θέμα: “Η προσφορά των Νευροεπιστημών στην Κοινωνία και στη Δημόσια Υγεία”, την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018, ώρα 11:00-14:00, στο Αμφιθέατρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ.

Η ημερίδα της ΕΕΝ, εντάσσεται στο πλαίσιο των ενημερωτικών δράσεών της με στόχο τη γνωστοποίηση των επιπτώσεων (οικονομικών, ψυχολογικών, ποιότητας ζωής) των νόσων του Εγκεφάλου στα άτομα και στην Κοινωνία, καθώς και την καθοριστική σημασία της χρηματοδότησης της Έρευνας των Νευροεπιστημών.

Μέσω της ενημέρωσης στο επιστημονικό αυτό πεδίο και των παρεμβάσεων που θα γίνουν, θα συζητηθούν αποτελεσματικές λύσεις για την αναζήτηση και διασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης των Νευροεπιστημών. Η χρηματοδότηση αυτού του πεδίου θα έχει ανταποδοτικά οφέλη, όχι μόνο μέσω της ανάπτυξης καινοτόμων θεραπειών για την αντιμετώπιση των νευρολογικών και ψυχιατρικών νόσων και κατ’ επέκταση της μείωσης των σοβαρών κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεών τους, αλλά θα συμβάλλει και στην κατανόηση της λειτουργίας του υγιούς εγκεφάλου, παρέχοντας γνώσεις που βρίσκουν εφαρμογές στην εκπαίδευση, στην κατασκευή «έξυπνων» μηχανών (π.χ. υπολογιστές, ρομπότ) και στην κατανόηση του ίδιου μας του εαυτού («γνώθι σαυτόν»), αφού από τον εγκέφαλο μας πηγάζουν όλες οι εκφράσεις της προσωπικότητάς μας.

H εκδήλωση απευθύνεται στους υπευθύνους χάραξης πολιτικής (decision makers), στον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο, σε φορείς χρηματοδότησης, στα Κοινωφελή Ιδρύματα και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Η Ελληνική Εταιρία για τις Νευροεπιστήμες ιδρύθηκε το 1985 με στόχο την υποστήριξη όλων των ερευνητών που ασχολούνται με τις Νευροεπιστήμες στην Ελλάδα, καθώς και την προώθηση της έρευνας και της εκπαίδευσης στις Νευροεπιστήμες. Η ΕΕΝ είναι μέλος της Ομοσπονδίας των Ευρωπαϊκών Εταιρειών για τις Νευροεπιστήμες (Federation of European Neuroscience Societies, FENS) και του Διεθνούς Οργανισμού για την Έρευνα στον Εγκέφαλο (International Brain Research Organization, IBRO)

Πληροφορίες: τηλ. 69 48 87 04 75, Email: AdvocacyHSfN@gmail.com, www.hsfn.gr.

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Απόψε στο Σύνταγμα

Σήμερα η Αριστερά και ο δημοκρατικός κόσμος θα στείλουν ένα μεγάλο μήνυμα από την πλατεία Συντάγματος. Ένα μήνυμα συσπείρωσης και αγώνα για την Ελλάδα των πολλών. Για την Ελλάδα της δημοκρατίας, της...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο