Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C17.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
11.3°C15.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
3 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.4°C16.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
11 °C
11.0°C11.0°C
1 BF 72%
Εορταστικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εορταστικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Δευτέρα 18.12 & Τρίτη 19.12: DIY xριστουγεννιάτικο δέντρο

Ώρες διεξαγωγής: 7-9.30 μ.μ.

Ηλικίες: Έφηβοι 17+ και ενήλικες

Ενθαρρύνοντας την αξία της ανακύκλωσης, μικροί και μεγάλοι καλούνται να κατασκευάσουν και να διακοσμήσουν ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δέντρο χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμο χαρτόνι. Το δέντρο θα σχεδιαστεί, ως κρεμαστό ή επιτραπέζιο, από γεωμετρικά σχήματα που επιτρέπουν την εύκολη συναρμολόγηση, φύλαξη και αναδιάταξη της μορφής του.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Άρτεμις Παπαγεωργίου/Entropika Lab

Η ηλεκτρονική προεγγραφή ξεκινά την Τρίτη 5.12, στις 12 το μεσημέρι.

Κυριακή 24.12, 7.01: Hula Hoop LED Show!

Ώρες διεξαγωγής: 5-6.30 μ.μ. (5-6 μ.μ., δοκιμή για παιδιά 6+ και ενήλικες, 6-6.30 μ.μ., show)

Ηλικίες: Παιδιά 6+ και ενήλικες

Η ομάδα Hoop it! παρουσιάζει στο ΚΠΙΣΝ ένα εντυπωσιακό show με πολύχρωμα στεφάνια hula hoop από LED! Ελάτε με την οικογένεια, τους φίλους σας ή ακόμα και μόνοι να δοκιμάσετε hula hoop, να παίξετε και να παρακολουθήσετε μια μοναδική παράσταση χορού σε γιορτινή ατμόσφαιρα!

*Το Ηula Ηoop LED Show είναι ανοιχτό event για όλους ανεξαρτήτως εμπειρίας.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Hoop it!

Έως 20 συμμετοχές ανά 30'

Τετάρτη 27.12: Dream Disco Kidz: Χριστούγεννα στο διάστημα

Ώρες διεξαγωγής: 6-8 μ.μ.

Ηλικίες: Παιδιά 4-9 ετών με τους γονείς τους

Πώς περνούν οι εξωγήινοι τα Χριστούγεννα; Θα καταφέρει ο χιονάνθρωπος να χορέψει τον χορό του πλανήτη Ντούγκα Μπούγκα; Μπορεί o Άγιος Βασίλης να στείλει γράμμα σε όλα τα παιδιά ζητώντας δώρο; Οι απαντήσεις, μόλις επιβιβαστούν μικροί και μεγάλοι στο φανταστικό διαστημόπλοιο και ενώ θα ανακαλύπτουν τρόπους επικοινωνίας με καλικάντζαρους και εξωγήινους! Γονείς και παιδιά χορεύουν σε ξέφρενους ρυθμούς κάτω από την εντυπωσιακή ντισκομπάλα, ενώ η DJ Prima Vera Τunes επιλέγει μουσικές από περασμένες δεκαετίες αλλά και σύγχρονους ρυθμούς.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αbariza

Έως 100 παιδιά, με προεγγραφή

Η ηλεκτρονική προεγγραφή ξεκινά την Τρίτη 19.12, στις 12 το μεσημέρι.

Σάββατο 30.12: Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια

Ώρες διεξαγωγής: 11 π.μ.-1 μ.μ.

Ηλικίες: Παιδιά 5-12 ετών

Λίγο πριν από το μεγάλο του ταξίδι, ο Άγιος Βασίλης συνειδητοποιεί κάτι τρομερό: τα ρούχα του, οι μπότες του και ολόκληρο το έλκηθρο, φορτωμένο με τα δώρα, έχουν κάνει φτερά! Πώς θα μοιράσει τα δώρα σε τόσα παιδιά; Τα παιδιά στο Ξέφωτο, με τη βοήθεια των ξωτικών- γυμναστών, καλούνται να εξιχνιάσουν την υπόθεση βρίσκοντας όλα τα χαμένα παιχνίδια μέσα από διασκεδαστικές ομαδικές δραστηριότητες.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Έως 400 συμμετοχές

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.snfcc.org/

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Σάββατο 23 και 30.12: «Χάθηκε ο σάκος του Αϊ-Βασίλη!»

Ώρα έναρξης: 11.30 π.μ. και 2 μ.μ.

Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά

«Χο, χο, χο… Ωχ, ωχ, ωχ! Συναγερμός… Έχασα τον σάκο μου και ψάχνω να τον βρω! Βιαστείτε ξωτικά μου, ο σάκος μου να βρεθεί και τούτο το μυστήριο επιτέλους να λυθεί!»

Αφού φορέσετε το μαγικό σκουφί των ξωτικών, αποκτάτε τις συνήθειές τους. Το ξέρατε ότι τα ξωτικά είναι ιδιαίτερα παιχνιδιάρικα και διαρκώς ανακαλύπτουν καινούργια παιχνίδια; Τι γίνεται όμως όταν χτυπήσει ο συναγερμός; «Προσοχή, ξωτικά! Χάθηκε ο σάκος του Αϊ-Βασίλη…». Γονείς και παιδιά ή αλλιώς ξωτικά, ανασκουμπωνόμαστε! Πρέπει να βοηθήσουμε στη λύση της εξαφάνισης του σάκου! Θα τα καταφέρουμε;

Απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση στο 212 254 0000

Κυριακή 17.12: «Χριστούγεννα στον κόσμο, Χριστούγεννα στον Ελληνικό Κόσμο»

Ώρα έναρξης: 12.30 μ.μ. (ώρα προσέλευσης: 30 λεπτά πριν από την έναρξη)

Διάρκεια προγραμμάτων: 90 λεπτά

Ηλικίες: Nηπιαγωγείο - Γ ΄Δημοτικού

Μπανανόδεντρα αντί για έλατα, γιγαντιαία φανάρια, τετράποδα κούτσουρα και μια μάγισσα πάνω σε σκούπα να μοιράζει δώρα. Ο Άγιος Βασίλης πάνω σε κανό και όλα μοιάζουν αλλόκοτα. Αλλά, μάλλον μόνο για εμάς! Έθιμα από όλον τον κόσμο μας οδηγούν στα φετινά Χριστούγεννα και δημιουργούν μια «παράξενη» ατμόσφαιρα.

Πόσο διαφορετικά είναι τα Χριστούγεννα σε κάθε γωνιά του κόσμου; Ταξιδεύουμε στην Ιταλία, τη Νορβηγία, την Ολλανδία αλλά και σε άλλες γωνιές του πλανήτη, παίζουμε και ανακαλύπτουμε τα έθιμά τους.

Απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση στο 212 254 0000

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Κυριακή 17.12: Dukha ή Tsaatan. Χορεύοντας με τους ταράνδους

Ώρες διεξαγωγής: 11.30 π.μ.-1 μ.μ.

Ηλικίες: 4-5 ετών

Πολύ μακριά από τον πολιτισμό, στις βόρειες περιοχές της Μογγολίας, είναι μια φυλή αλλιώτικη, οι Dukha ή Tsaatan. Ζούνε μαζί με τους ταράνδους, εξημερώνουν λύκους και κυνηγούν με τους αετούς. Είναι μια νομαδική φυλή βοσκών που δεν εκτρέφουν απλά τους ταράνδους, αλλά τους θεωρούν μέλη της οικογένειάς τους, κοιμούνται μαζί τους, προσεύχονται μαζί τους και ταξιδεύουν μαζί τους. Φυσικά, οι τάρανδοι δεν θα έλειπαν από τα παραμύθια που διηγούνται τις παγωμένες νύχτες μέσα στα γιουρτ τους.

Το χριστουγεννιάτικο αυτό εργαστήρι ταξιδεύει τα παιδιά στις παγωμένες τούνδρες της Μογγολίας. Με έμπνευση από τις ιστορίες που άκουσαν, θα φτιάξουν με φυσικά υλικά (κλαδιά, κουκουνάρια, φύλλα και άλλα) γλυπτά που θα θυμίζουν περίεργα δέντρα και θα ζωντανέψουν τη φαντασία. Στο τέλος, οι γονείς θα βοηθήσουν να φτιάξουν όλοι μαζί χριστουγεννιάτικα στολίδια που θα μοιάζουν με ταράνδους, λύκους και αετούς για το πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Μουσείου!

Με την αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου και την αναπτυξιακή ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου.

Πληροφορίες - κρατήσεις: 210 7294220, Δευτέρα - Παρασκευή: 10 π.μ.-1 μ.μ

Για τους λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας

Science Fiction: Ταξίδι στο Άγνωστο

στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Διάρκεια έκθεσης: 9 Οκτωβρίου 2017 - 14 Ιανουαρίου 2018

Η Στέγη συνεργάζεται ξανά με το Barbican του Λονδίνου για την έκθεση «Science Fiction: Ταξίδι στο Άγνωστο», παρουσιάζοντας τη μακρόχρονη επιρροή της επιστημονικής φαντασίας σε όλο το εύρος της σύγχρονης κουλτούρας. Πρόκειται για ένα ταξίδι με οδηγό την επιστημονική φαντασία: από το 19ο αιώνα στο μέλλον και πίσω στο σήμερα, στα βάθη της ανθρώπινης αντίληψης.

Εξερευνήστε τις μυστηριώδεις χώρες του Ιουλίου Βερν και του Τζόναθαν Σουίφτ, ανακαλύψτε νέους γαλαξίες μέσω του «Star Wars» και του «Alien», περιηγηθείτε ανάμεσα σε εξωγήινους και σταθείτε δίπλα σε εμβληματικές διαστημικές στολές κινηματογραφικών blockbusters, όπως του «Star Trek» και του «Interstellar». Φανταστείτε δυστοπικούς κόσμους με το «Handmaid’s Tale», το «Hunger Games», το «Κουρδιστό πορτοκάλι» και το τηλεοπτικό «Black Mirror». Τέλος, όταν δεν θα υπάρχει τίποτε άλλο να εξερευνήσετε παρά μόνο η ανθρώπινη συνειδητότητα, βιώστε τη μεταμόρφωση και τη μετάλλαξη του ανθρώπινου σώματος μέσα από τα μάτια του «Ονειρομάντη», του «Donnie Darko», του «eXistenZ».

Η έκθεση πλαισιώνεται από μια σειρά συναυλιών, συζητήσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, εργαστηρίων και κινηματογραφικών προβολών.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.sgt.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL