Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.3°C22.4°C
2 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 87%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
18.8°C23.2°C
4 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
29 °C
26.1°C28.8°C
4 BF 24%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
0 BF 88%
Ανακαινίζω το σπίτι μου και το κάνω «έξυπνο»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανακαινίζω το σπίτι μου και το κάνω «έξυπνο»

Νέες τάσεις στην υιοθέτηση της τεχνολογίας «έξυπνο σπίτι» αποκαλύπτει έρευνα της Houzz, της διαδικτυακής πλατφόρμας για ανακαινίσεις και σχεδιασμούς σπιτιών.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα περίπου 1.000 ιδιοκτητών που κατά το 2016 εκτέλεσαν εργασίες σχεδιασμού και ανακαίνισης του σπιτιού τους. Από αυτούς, ποσοστό 45% αναφέρει ότι υιοθέτησε την τεχνολογία «έξυπνο σπίτι» ενσωματώνοντας έξυπνες συσκευές στο νέο σπίτι, αναφέροντας ως κύριους λόγους αυτής της απόφασης την ασφάλεια και την απομακρυσμένη διαχείριση. Περίπου το ένα τρίτο των συσκευών ελέγχεται από κεντρικό σημείο, ενώ το ένα τέταρτο έχει ενσωματωμένη τεχνολογία ενεργοποίησης φωνητικών λειτουργιών. Και μάλιστα, οι ιδιοκτήτες δηλώνουν περισσότερο ευχαριστημένοι από την «έξυπνη» τεχνολογία, παρά με τις άλλες αλλαγές που έκαναν στο σπίτι. Οι συσκευές που χρησιμοποιούνται περισσότερο περιλαμβάνουν συναγερμό για φωτιά και φυσικό αέριο, κάμερες, αισθητήρες κίνησης και πόρτας, κλειδαριές. Επίσης, έξυπνους θερμοστάτες, τηλεοράσεις, ηχεία και streaming μουσικής, εσωτερικά και εξωτερικά φώτα.

Ανάμεσα στους ιδιοκτήτες που είχαν ενσωματώσει μια έξυπνη συσκευή για λόγους ασφάλειας, το 67% είχε ως κύριο κίνητρο την προστασία του σπιτιού από εισβολείς, ενώ το 52% ήθελε να παρακολουθήσει το σπίτι του απομακρυσμένα. Σε ό,τι αφορά το κόστος εγκατάστασης ενός συστήματος ασφαλείας, η πλειονότητα των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα πλήρωνε λιγότερα από 1.500 δολάρια, ενώ ένα ποσοστό μικρότερο από 5% δήλωσε ότι έχει διαθέσει πάνω από 5.000 δολάρια για πρόσθετη ασφάλεια.

Σύμφωνα με την έρευνα, πολλοί από τους ερωτηθέντες υιοθέτησαν την τεχνολογία «έξυπνο σπίτι» για να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους. Παρά το γεγονός ότι σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες έχουν αγκαλιάσει την τεχνολογία για το «έξυπνο σπίτι», ένα 55% αναφέρει ότι ακόμη δεν την έχει δοκιμάσει, ποσοστό που έχει πτωτική τάση όσο η αγορά «έξυπνο σπίτι» καθιερώνεται. Τέλος, η έρευνα αποκαλύπτει ότι οι ιδιοκτήτες που έχουν προσθέσει έξυπνα χαρακτηριστικά στο σπίτι τους εμφανίζουν εξαιρετικά υψηλά επίπεδα ικανοποίησης από την τεχνολογία.

Η έρευνα βρίσκεται στη διεύθυνση https://info.houzz.com/SmartHomeTrends.html

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL