Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
10.9°C16.2°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.3°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C16.5°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C12.3°C
0 BF 87%
Πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης κερδίζει τον πρωταθλητή στο παιχνίδι Go για δεύτερη φορά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης κερδίζει τον πρωταθλητή στο παιχνίδι Go για δεύτερη φορά

Θριαμβευτική νίκη σημείωσε για δεύτερη συνεχή φορά η τεχνητή ενάντια στην ανθρώπινη νοημοσύνη. Ο λόγος για το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης AlphaGo που έχει αναπτύξει η εταιρεία DeepMind της Google και το οποίο κατάφερε για δεύτερη φορά να νικήσει τον παγκόσμιο πρωταθλητή στο παιχνίδι Go, Κε Τζι.

Μετά την ήττα του ο Κε Τζι εξέφρασε τη λύπη του, αφού όπως υποστήριξε «έπαιξε αρκετά καλά». Από την πλευρά του ο συνιδρυτής της DeepMind, Ντέμις Χασάμπις, δήλωσε ότι ο Κε Τζι έπαιξε «τέλεια» και ότι «κατάφερε να σπρώξει το AlphaGo» στα όριά του.

Το κινέζικο παιχνίδι Go θεωρείται ένα από τα πιο σύνθετα παιχνίδια στον κόσμο και είναι πολύ πιο δύσκολο για τη «νοημοσύνη» των υπολογιστών από ότι είναι το σκάκι. Το AlphaGo ανέπτυξε την «εμπειρία» του μελετώντας παλαιότερους αγώνες και παίζοντας χιλιάδες παιχνίδια ενάντια στον εαυτό του. Η εταιρεία ευελπιστεί ότι πρόγραμμα θα εφαρμοστεί στο μέλλον σε «τομείς της ιατρικής και της επιστήμης». ΄

Ο καθηγητής Νόελ Σάρκι, του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ στη Μεγάλη Βρετανία, δήλωσε στο BBC ότι αυτό αποτελεί ένα μεγάλο επίτευγμα αλλά δεν αποδεικνύει ότι το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης διαθέτει γενική ευφυΐα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL