Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
4 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.2°C
4 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C22.0°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.8°C
4 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.8°C24.1°C
4 BF 30%
Ρομποτικός εξωσκελετός βοηθά στην ισορροπία (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρομποτικός εξωσκελετός βοηθά στην ισορροπία (Video)

Τον πρώτο εξωσκελετό που αναγνωρίζει πότε ένας άνθρωπος χάνει την ισορροπία του, αποτρέποντας την πιθανότητα πτώσης, δημιούργησαν Ελβετοί και Ιταλοί επιστήμονες.

Η ρομποτική συσκευή με την ονομασία «Active Pelvis Orthosis"»(APO), βοηθά μεταξύ άλλων ηλικιωμένους ή αναπήρους ή ανθρώπους με κινητικά προβλήματα να ξαναβρούν την ισορροπία τους μετά την ξαφνική απώλειά της.

Οι ερευνητές της Ομοσπονδιακής Πολυτεχνικής σχολής της Λωζάννης (EPFL) και της σχολής της Αγίας Άννας στην Πίζα, με επικεφαλής τον καθηγητή Σιλβέστρο Μικέρα, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature Scientific Reports».

Ο ελαφρύς εξωσκελετός χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο ώστε να ανιχνεύσει την παραμικρή απώλεια ισορροπίας εφαρμόζοντας αντισταθμιστική ώθηση στους γοφούς προκειμένου να την επαναφέρει.

https://www.youtube.com/embed/Sg4F9FnOl9Q

Η συσκευή δοκιμάσθηκε με επιτυχία σε οκτώ ανθρώπους με μέση ηλικία 69 ετών και σε δύο ακρωτηριασμένους από το γόνατο και κάτω.

Οι πτώσεις είναι μια από τις κυριότερες αιτίες αναπηρίας ή και θανάτου στους ηλικιωμένους. Ο εξωσκελετός, που φοριέται από τη μέση και κάτω προσαρμόζεται σε κάθε ασθενή μέσα σε λίγα μόνο λεπτά.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL