Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C21.3°C
4 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C17.7°C
4 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
17.1°C18.8°C
4 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C21.4°C
1 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C19.6°C
0 BF 48%
"Τα ορυκτά και ο άνθρωπος"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Τα ορυκτά και ο άνθρωπος"

Τις πύλες της στο κοινό άνοιξε η ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έκθεση με θέμα “Τα ορυκτά και ο άνθρωπος”, στο μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας με τη συνδρομή του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ.).

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ο όμιλος των ΕΛ.ΠΕ. συνέβαλε στην υλοποίηση της έκθεσης, αλλά και των διαδραστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Έκθεση που εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 10.5, θα διαρκέσει ένα έτος.

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν, δίπλα στα ακατέργαστα ορυκτά, τα αντικείμενα καθημερινής χρήσης, τον ρόλο των ορυκτών στην τέχνη, αλλά και πληροφορίες για τον γεωγραφικό εντοπισμό τους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσαν οι δύο διαδραστικοί σταθμοί για:

- Το πετρέλαιο, τη δημιουργία και εξόρυξη του, τη διύλιση, τα παραγόμενα προϊόντα και την σπουδαιότητα τους στη ζωή του ανθρώπου.

- Τα ορυκτά στο ανθρώπινο σώμα και πώς αυτά συνεισφέρουν στην υγεία του ανθρώπινου οργανισμού, αλλά και συμβάλλουν στην ανάπτυξη των φυτών και των ζώων.

Η έκθεση πλαισιώνεται και από δύο εκπαιδευτικά προγράμματα, που θα υλοποιούνται παράλληλα: Οι νεαροί ορυκτολόγοι, για μαθητές Γυμνασίου και ο μαύρος χρυσός, για μαθητές Δημοτικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL