Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Σε μεγάλες επενδύσεις προχωρούν οι τράπεζες για την ασφάλεια των πληροφοριακών τους συστημάτων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σε μεγάλες επενδύσεις προχωρούν οι τράπεζες για την ασφάλεια των πληροφοριακών τους συστημάτων

Σημαντικές επενδύσεις στην ψηφιακή ασφάλεια φαίνεται πως κάνει ο τραπεζικός τομέας, αφού οι δαπάνες των τραπεζών είναι τριπλάσιες σε σύγκριση με εκείνες μη χρηματοπιστωτικών οργανισμών, αναφέρεται σε έρευνα που δημοσιοποίησε η Kaspersky Labs σε συνεργασία με την B2B International.

Οι τράπεζες φαίνεται πως εντείνουν την ασφάλειά τους στον τομέα της Πληροφορικής, αφού το mobile banking γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές μεταξύ των χρηστών του Διαδικτύου. Το 42% των τραπεζών προβλέπει ότι η πλειονότητα των πελατών τους θα χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη υπηρεσία μέσα στα επόμενα 3 χρόνια. Παράλληλα όμως, αυξάνεται και το ρίσκο των ψηφιακών επιθέσεων, αφού οι χρήστες είναι ιδιαίτερα απρόσεκτοι στην συμπεριφορά τους στο Ίντερνετ. Το μεγαλύτερο ποσοστό των τραπεζών που συμμετείχαν στην έρευνα παραδέχτηκε ότι οι πελάτες τους δέχονται συχνά επιθέσεις, αναφέροντας περιστατικά οικονομικής απάτης, τα οποία οδήγησαν σε χρηματική απώλεια.

Σύμφωνα με την έρευνα Financial Institutions Security Risks, το 64% των τραπεζών δηλώνει ότι σκοπεύει να κάνει σημαντικές επενδύσεις για τη βελτίωσης της ασφάλειας των πληροφοριακών του συστημάτων. Αξίζει, επιπλέον, να σημειωθεί ότι το 24% των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που συμμετείχαν στην έρευνα δηλώνει ότι αρκετά μεγάλος αριθμός από τις απειλές που αντιμετώπισε μέσα στο 2016 αναγνωρίστηκαν και αναφέρθηκαν από πελάτες του.

Από το πόρισμα της έρευνας διαπιστώνεται ότι ο τραπεζικός τομέας καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες και μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού του προκειμένου να οχυρωθεί ενάντια σε γνωστές και άγνωστες ψηφιακές απειλές, προστατεύοντας όλο το εύρος των πληροφοριακών του συστημάτων. Όπως αναφέρεται στη μελέτη, το τεράστιο και συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον των απειλών, σε συνδυασμό με την πρόκληση βελτίωσης της συμπεριφοράς των πελατών αναφορικά με την ασφάλειά τους, έχει δώσει στους απατεώνες ακόμα περισσότερα τρωτά σημεία προς εκμετάλλευση.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL