Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μ.Κάτσης: Στα χέρια των Ελλήνων και Κυπρίων τεχνικών ο χειρισμός του HellasSat 4

«Τα οφέλη είναι εξαιρετικά σημαντικά τόσο στο επίπεδο της ασφάλειας όσο και της ανάπτυξης νέων τεχνολογιών και διαστημικών εφαρμογών. Ο πήχης της νέας κυβέρνησης είναι ψηλά. Δεν δικαιούται να αποτύχει», δηλώνει ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

«Από σήμερα, ο έλεγχος του νέου δορυφόρου HellasSat 4, που εκτοξεύτηκε τον Φεβρουάριο του 2019, περνά στα χέρια Ελλήνων και Κυπρίων τεχνικών και επιστημόνων», δηλώνει ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης.

Ο ίδιος, τονίζει ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εξασφάλισε την ελληνική τροχιακή θέση της χώρας. Η Ελλάδα, διέψευσε παταγωδώς όσους έλεγαν ότι η χώρα μας δεν μπορεί να αξιοποιήσει τις τεχνολογίες διαστήματος».

«Πριν από δύο χρόνια, δεν είχαμε δικούς μας δορυφόρους, ενώ κινδυνεύαμε να χάσουμε και την ελληνική τροχιακή θέση. Η Ελλάδα πλέον ανακάμπτει, αναβαθμίζεται και τα καταφέρνει σε ένα πεδίο κρίσιμο για την τεχνολογική αιχμή», σημείωσε ο ίδιος.

Παράλληλα, τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι «με την ολοκλήρωση αυτών των διαδικασιών, παραδίδονται και στο ελληνικό Δημόσιο οι αναμεταδότες, όπως είχαμε συμφωνήσει, για χρήση από την Πολιτεία».

«Τα οφέλη είναι εξαιρετικά σημαντικά τόσο στο επίπεδο της ασφάλειας όσο και της ανάπτυξης νέων τεχνολογιών και διαστημικών εφαρμογών, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους νέους επιστήμονες. Ο πήχης της νέας κυβέρνησης λοιπόν είναι ψηλά. Δεν δικαιούται να αποτύχει», προσθέτει ο ίδιος.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εξωτερική πολιτική και πατριδοκαπηλία

Η προηγούμενη κυβέρνηση διαχειρίστηκε τα ελληνοτουρκικά θέματα προσπαθώντας συστηματικά να τα μετατρέπει σε ευρωτουρικικά, δηλαδή σε διαφορές ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η τωρινή κυβέρνηση δεν φαίνεται να τα έχει καταφέρει τόσο καλά στον τομέα αυτόν.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις