Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C17.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
11.3°C15.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
3 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.4°C16.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
11 °C
11.0°C11.0°C
1 BF 72%
Πρόταση Youtube: Carl Clauberg - Notorious Nazi Doctor
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρόταση Youtube: Carl Clauberg - Notorious Nazi Doctor

Οι γυναίκες του Μπλοκ 10 χρησιμοποιήθηκαν από τον Καρλ Κλάουμπεργκ ως πειραματόζωα όχι μόνο σε επώδυνα πειράματα στείρωσης. Όσες επιβίωναν τις κρατούσαν ζωντανές, αφενός για να παρακολουθούνται η εξέλιξη και οι συνέπειες της έρευνας και αφετέρου για να χρησιμοποιηθούν οι ανθεκτικότεροι, αλλά ήδη καταπονεμένοι οργανισμοί τους σε σειρές και άλλων πειραματικών σκοπών.

Μικροβιολογικά, γενετικά, ψυχιατρικά, βιοχημικά, φαρμακευτικά προγράμματα, η διοχέτευση στρεπτοκοκκικών βακτηρίων, δοκιμές εμβολίων καθώς και της συμβατότητας διαφορετικών ομάδων αίματος κ.ά. εφαρμόστηκαν στις αιχμάλωτες σε αγαστή συνεργασία του Ινστιτούτου Υγιεινής των Ες-Ες με τις εταιρείες. Η Έλι Μπέσερ δέχθηκε 156 τσιμπήματα σύριγγας στο στήθος και στην πλάτη της και, αφού την άφησαν για αποθεραπεία τέσσερις εβδομάδες, μετά δέχθηκε εκατοντάδες ενέσεις, όπως επιβεβαιώνει η συγκρατούμενή της Γκέρντα Μιούλερ. Ήταν μία από τις πολλές γυναίκες που έστελνε ο Κλάουμπεργκ στον Χανς Μιουνχ.

Ας σημειωθεί ότι η Siemens και η IG Farben-Bayer διατηρούσαν εργοστασιακές μονάδες μέσα στον χώρο του Άουσβιτς. Η τελευταία, εκτός από το μεγάλο εύρος βιοχημικών πειραμάτων που πραγματοποιούσε στο στρατόπεδο, διέθεσε το αέριο Zyclon B με το οποίο εκτελέστηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων στα κρεματόρια. Στο παρακάτω σύντομο βίντεο μπορείτε να δείτε κάποιες πληροφορίες για τον συγκεκριμένο γιατρό:

Έφη Ασημακοπούλου

Ιστορικός των Επιστημών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL