Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.4°C22.4°C
3 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C22.0°C
1 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 37%
Μυρσίνη Ζορμπά: Κακοπροαίρετη δημαγωγία από την κα Κεφαλογιάννη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μυρσίνη Ζορμπά: Κακοπροαίρετη δημαγωγία από την κα Κεφαλογιάννη

«Αν η άγνοια δεν αποτελεί επιχείρημα, η προεκλογική άγνοια που εκδηλώνει η κα Κεφαλογιάννη ξεπερνά τα όρια» δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά. "Πριν εξαπολύσει άσφαιρα πυρά κατά της «Πύλης για την Καλλιτεχνική Εκπαίδευση», που είναι ένα υπηρεσιακό αναγκαίο έργο του υπουργείου Πολιτισμού, ας φροντίσει να πληροφορηθεί τους στοιχειώδεις κανόνες που διέπουν τη δημόσια διοίκηση" προσθέτει η ίδια.

Σε άλλο σημείο στη δήλωσή της η κα Ζορμπά καλέι την κα Κεφαλογιάννη να απανήσει "σε ποιον «καταιγισμό διορισμών» αναφέρεται στην ανακοίνωσή της, γιατί προφανώς πρόκειται για όνειρα θερινής νυκτός και για κακοπροαίρετη δημαγωγία. Δεν υπάρχουν διορισμοί και την προκαλούμε να γίνει συγκεκριμένη".

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά σε σχέση με τη δήλωση της τομεάρχου Πολιτισμού της ΝΔ Όλγας Κεφαλογιάννη για το ψηφιακό έργο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Πύλη για την Καλλιτεχνική Εκπαίδευση».

«Αν η άγνοια δεν αποτελεί επιχείρημα, η προεκλογική άγνοια που εκδηλώνει η κα Κεφαλογιάννη ξεπερνά τα όρια. Πριν εξαπολύσει άσφαιρα πυρά κατά της «Πύλης για την Καλλιτεχνική Εκπαίδευση», που είναι ένα υπηρεσιακό αναγκαίο έργο του υπουργείου Πολιτισμού, ας φροντίσει να πληροφορηθεί τους στοιχειώδεις κανόνες που διέπουν τη δημόσια διοίκηση και την ανάγκη συνέχειας που απαιτούν τα έργα του Υπουργείου.

Οι προκηρύξεις έργων προϋποθέτουν ιδιαίτερο χρόνο και διαδικασίες και οι ανάγκες των υπηρεσιών δεν μπορούν να καθυστερούν επειδή η ίδια δεν γνωρίζει ή συστηματικά παρερμηνεύει με περισσή αλαζονεία  τι σταματά και τι συνεχίζεται στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου. Επιτέλους ας αναζητήσει πληροφόρηση κι ας μην κάνει την παντογνώστρια στον αέρα.

Ας μας πει επίσης η κα Κεφαλογιάννη σε ποιον «καταιγισμό διορισμών» αναφέρεται στην ανακοίνωσή της, γιατί προφανώς πρόκειται για όνειρα θερινής νυκτός και για κακοπροαίρετη δημαγωγία. Δεν υπάρχουν διορισμοί και την προκαλούμε να γίνει συγκεκριμένη. Από τη μεριά μας, είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στο θεσμικό πλαίσιο και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συνεπή και σταθερή διαχείριση του δημόσιου συμφέροντος και οι κραυγές είναι ανώφελες, γιατί οδηγός μας είναι το καθήκον μας.

Αντίθετα από τις παραπάνω που αναπαράγουν απλώς κακόηχο θόρυβο χωρίς ίχνος αλήθειας, χρήσιμο θα ήταν να ακούσουμε από την κα Κεφαλογιάννη τις θέσεις της για τα μεγάλα και σοβαρά ζητήματα που απασχολούν το πεδίο του πολιτισμού και να δούμε επίσης ποιο είναι το πρόγραμμα της ΝΔ για τον πολιτισμό. Ή μήπως δεν υπάρχει και είναι όλα έτσι δίχως πρόγραμμα και γι’ αυτό η ίδια εξαντλείται σε άσφαιρα πυρά;»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL