Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.1°C18.0°C
0 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.4°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.1°C
2 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 81%
Κ. Στρατής: Η πολιτιστική μας κληρονομιά είναι για την ανάδειξη οικουμενικών αγαθών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Στρατής: Η πολιτιστική μας κληρονομιά είναι για την ανάδειξη οικουμενικών αγαθών

"Δείγμα επιτυχούς συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και επιτυχούς διαχείρισης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς" χαρακτήρισε ο υφυπουργός Πολιτισμού κ. Κώστας Στρατής, την υλοποίηση και εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου για τα μνημεία και τα μουσεία της Ελλάδας (etickets.tap.gr)

"Με τον μεγάλο υλικό και διανοητικό της πλούτο η πολιτιστική μας κληρονομιά αποτελεί κοινό κτήμα και δημόσιο αγαθό, σήμα κατατεθέν της χώρας μας και όχημα για την ανάδειξη οικουμενικών αρχών και αξιών πάνω στις οποίες θεμελιώνεται ο ανθρώπινος πολιτισμός. Τα οφέλη από την αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, των μνημείων και των μουσείων μπορούν να είναι πολλαπλά. Στόχοι της λειτουργίας του ηλεκτρονικού εισιτηρίου είναι :

-η σημαντική ενίσχυση της εθνικής επικοινωνιακής στρατηγικής (nation branding)

-μεγαλύτερη προβολή τη χώρας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη και του κατ΄ εξοχήν σημαντικού πολιτιστικού της αγαθού

- και η ανάπτυξη δυναμικών πεδίων οικονομικής δραστηριότητας" τόνισε, μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση εγκαινίων του περιπτέρου για το ηλεκτρονικό εισιτήριο για αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία που πραγματοποιήθηκε αργά το μεσημέρι στο εντυπωσιακό stand, στο περίπτερο 15 της ΔΕΘ.

Στο χαιρετισμό της η κ. Αθηνά Χατζηπέτρου, πρόεδρος του Δ.Σ του Ταμείου Αρχαολογικών Πόρων (ΤΑΠ), χαρακτήρισε το ηλεκτρονικό εισιτήριο ως εισιτήριο προ το μέλλον ενώ, σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε, στους λιγότερο από δύο μήνες εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου (αρχικά για την Ακρόπολη και τους αρχαιολογικούς χώρους στο κέντρο της Αθήνας, την Κνωσό και το Μουσείο Ηρακλείου, καθώς και τον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο Μεσσήνης που αντιπροσωπεύουν αθροιστικά το 45% των επισκεπτών και το 55% των εσόδων) το Δημόσιο (ΥΠΠΟ) εξασφάλισε έσοδα που ξεπερνούν τα 19 εκατομμύρια ευρώ και τους χώρους επισκέφθηκαν περισσότεροι απο ένα εκατομμύριο επισκέπτες.

Στόχος είναι το σύστημα αυτό να επεκταθεί έως το καλοκαίρι του 2019 και σε άλλους μεγάλους χώρους, όπως οι αρχαιολογική χώροι και το μουσείο της Βεργίνας, η Ολυμπία, οι Δελφοί, μουσεία της Θεσσαλονίκης κ.α.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν, επίσης, ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Κώστας Μιχαηλίδης (Το έργο υλοποιήθηκε με δωρεά από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με ενδιάμεσο φορέα υλοποίησης την Εταιρεία Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών) στον οποίο, μάλιστα, η πρόεδρος του Δ.Σ του ΤΑΠ πρόσφερε συμβολικά πιστό αντίγραφο (Από το πωλητήριο του ΤΑΠ) - ανάγλυφο αθηναικής τριήρους (έργο του 400 π.Χ απο το Μουσείο της Ακρόπολης) το οποίο χαριτολογώντας "μπέρδεψαν" ορισμένοι απο τους παριστάμενους με το ...αρχαίο ηλεκτρονικό εισιτήριο...

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, αλλά και η νέα υπουργός Πολιτισμού κ.Μυρσίνη Ζορμπά, συνοδευόμενη από τη γενική γραμματέα του υπουργείου κ. Μαρία Βλαζάκη, έφοροι αρχαιοτήτων από ολόκληρη τη Βόρειο Ελλάδα, διευθυντές μουσείων και εποπτευομένων από το ΥΠΠΟ οργανισμών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL