Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.9°C
5 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.3°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
2 BF 55%
Το “αντίο” του ΣΥΡΙΖΑ στην ηθοποιό Χρύσα Σπηλιώτη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το “αντίο” του ΣΥΡΙΖΑ στην ηθοποιό Χρύσα Σπηλιώτη

Αποχαιρετιστήριο μήνυμα για τον τραγικό θάνατο της ηθοποιού Χρύσας Σπηλιώτη στην πυρκαγιά στο Μάτι απέστειλαν η ΕΠΕΚΕ Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και το τμήμα Πολιτισμού.

«Εξαντλήσαμε όλον τον χρόνο, να περιμένουμε ένα καλό νέο για την Χρύσα. Δυστυχώς η Χρύσα Σπηλιώτη δεν θα είναι πια μαζί μας εδώ.

Το θέατρο θα είναι πιο φτωχό, και όσοι από την συντεχνία του θεάτρου πορευτήκαν μαζί της θα βιώνουν διπλή απώλεια. Την αποχαιρετούμε κρατώντας το ταλέντο της, την ευγενική της ψυχή και τα έργα της που θα ζωντανεύουν στα θεατρικά πατάρια όπου γης» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Μεταξύ των δεκάδων θυμάτων των πρόσφατων φονικών πυρκαγιών, ο πολιτισμός μετρά μια σημαντική απώλεια, της ηθοποιού και θεατρικής συγγραφέως Χρύσας Σπηλιώτη. Αν επί μέρες διατηρούσαμε μια ελπίδα, πλέον βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την οδυνηρή αλήθεια. Μια χαρισματική καλλιτέχνης, ένας ζεστός και φωτεινός άνθρωπος, δεν είναι πια μαζί μας» αναφέρει το τμήμα Πολιτισμού και προσθέτει:

«Η Χρύσα Σπηλιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως ηθοποιός. Υπήρξε από τα βασικά στελέχη του Ανοιχτού Θεάτρου του Γιώργου Μιχαηλίδη και του Θεάτρου της Άνοιξης. Συνεργάστηκε με σημαντικούς σκηνοθέτες καθώς και με το Θέατρο του Νότου, το Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας, το Εθνικό Θέατρο, την Ελεύθερη Σκηνή κ.ά. Συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες. Πλάι στην υποκριτική, γρήγορα αναδείχθηκε και ένα ακόμη ταλέντο της Χρύσας, το συγγραφικό. Το 1997 γράφει το πρώτο της θεατρικό έργο με τίτλο «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική», που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Έργα της έχουν ανέβει σε θεατρικές σκηνές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα τελευταία τρία χρόνια υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΚΘΒΕ.

Το τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει μαζί με ολόκληρο τον κόσμο του θεάτρου και του πολιτισμού στο βαθύ πένθος για το χαμό της Χρύσας Σπηλιώτη. Η πρόωρη απώλειά της μόνο συντριβή μπορεί να προκαλεί. Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL