Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Επανεξετάζεται στο ΚΑΣ το αίτημα για τα γυρίσματα στο Σούνιο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επανεξετάζεται στο ΚΑΣ το αίτημα για τα γυρίσματα στο Σούνιο

Mε νέα πρόταση προς το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο επανήλθε χθες η εταιρεία παραγωγής της τηλεοπτικής σειράς μικρής διάρκειας με τίτλο «The Little Drummer Girl» («Η μικρή τυμπανίστρια»), ζητώντας τη χρήση του αρχαιολογικού χώρου του Σουνίου την Πέμπτη 12 Απριλίου για γυρίσματα που θα διαρκέσουν από τις 7 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, και όχι από τις 7 το πρωί έως τη δύση του ηλίου όπως αιτήθηκε αρχικά. Το νέο αίτημα της Faliro House Productions πρόκειται να εξεταστεί στη συνεδρίαση του ΚΑΣ τη Μεγάλη Τρίτη.

Η ολοήμερη διάρκεια των γυρισμάτων και τα προβλήματα που θα προκαλούσε στους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου, που αυτή την περίοδο ανέρχονται στους 1.000 ημερησίως, απασχόλησε κυρίως τα μέλη του ΚΑΣ οδηγώντας στην άρνησή τους, με οριακή πλειοψηφία, να δοθεί άδεια κινηματογράφησης για την τηλεοπτική σειρά του ΒΒC. Βασικές παράμετροι που προσμετρήθηκαν ήταν επίσης το γεγονός ότι 120 άτομα της παραγωγής, τοποθετημένα σε διάφορα σημεία του αρχαιολογικού χώρου θα έλεγχαν τη ροή των επισκεπτών και θα τη διέκοπταν όταν χρειαζόταν, καθώς και ο βαρύς εξοπλισμός. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας παραγωγής που παρευρέθηκε στη συνεδρίαση ενημέρωσε για την πρόθεση της εταιρείας να πληρώσει τα εισιτήρια των επισκεπτών που θα αποφάσιζαν να αποχωρήσουν και να ενημεώσει τους επαγγελματίες του χώρου και τα ΜΜΕ. Ούτε η πρόταση της γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού Μαρίας Βλαζάκη να διαρκέσουν δύο ημέρες τα γυρίσματα, από το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, στάθηκε ικανή να αλλάξει τους συσχετισμούς κατά την ψηφοφορία, παρότι η αρμόδια Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων δεν την απέρριψε.

Το ΚΑΣ πάντως σε προηγούμενη γνωμοδότησή του έδωσε άδεια για την πραγματοποίηση νυχτερινών γυρισμάτων της ίδιας σειράς στην Ακρόπολη. "Η μικρή τυμπανίστρια" βασίζεται στο ομώνυμο κατασκοπικό μυθιστόρημα του Τζον Λε Καρέ, τη σκηνοθετεί ο διάσημος νοτιοκορεάτης Παρκ Τσαν Γουκ, που είχε την ιδέα για τα γυρίσματα στο Σούνιο, και πρωταγωνιστούν η Φλόρενς Πιου και ο Αλεξάντερ Σκάρσγκααρντ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL