Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C24.7°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.4°C
3 BF 35%
Λ. Κονιόρδου: Ο πολιτισμός πυλώνας για το μέλλον της Ευρώπης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λ. Κονιόρδου: Ο πολιτισμός πυλώνας για το μέλλον της Ευρώπης

«Για να διασφαλιστεί το αύριο της Ευρώπης με ενιαία μορφή δεν μπορεί να αποτελεί ο πολιτισμός περιθωριακό του στοιχείο αλλά πυλώνα του», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου κατά την ομιλία της στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Όπως είπε, ο ευρωπαϊκός πολιτισμός απαρτίζεται από τις πολιτιστικές κληρονομιές της κάθε χώρας που συνθέτουν την κοινή ευρωπαϊκή μας ταυτότητα και παράλληλα προσφέρει μια αίσθηση απελευθέρωσης, ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση και την αισιοδοξία.

 Πρόσθεσε πως σήμερα δύσκολα μπορεί κανείς να αρνηθεί ότι ο πολιτισμός αποτελεί κληρονομία, διότι ακόμα και μετά τις καταστροφές πολιτισμικών μνημείων από τον ISIS όλοι παραδέχθηκαν το μέγεθος του βανδαλισμού και υπογράμμισε ότι «η συνεχής αφύπνιση είναι απαραίτητη προκειμένου να καλλιεργηθεί η υπερεθνική αίσθηση του συνανήκειν».

Σε ό,τι αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση επισήμανε ότι πρέπει να γίνει Ένωση των πολιτών και όχι των κρατών και να αναδειχθεί ο δυτικός πολιτισμός που απαρτίζεται από την πολιτιστική κληρονομιά του κάθε κράτους χωριστά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL